ponedeljek, 6. januar 2014

Še ena neprespana noč - zjutraj pa ...

No, ni bilo tako hudo, kot bi lahko bilo in kot je že bilo. Ko je zunaj deževalo kot iz škafa vso noč, smo hodili kontrolirati, ali je voda še v bližnjem jarku. Čeprav je bil poln vode, jo je uspešno odvajal naprej. Dopoldne pa je voda izstopila in nam dala ribico. Moj oče je na asfaltu opazil, da nekaj poskakuje. Najbrž je val, ki ga je naredil avto, pljusknil ribico na suho.

Luč ne osvetljuje jarka, ampak cesto.
Kljunček jo je radovedno opazoval.  Za družbo ji je narisal nekaj ribic in jih prilepil na stekleno posodo, v katero smo jo dali. Popoldne je prišel k meni in mi rekel; "Ribica se dolgočasi, zato jo moramo izpustiti." Ko sem ga vprašala, kako ve, da ji je dolgčas, mi je povedal, da ribica ne plava in ji je dolgčas, ker je navajena na veliko več prostora. Takoj sva jo izpustila.



"Naša" ribica

3 komentarji:

Vladuška pravi ...

Ta zima je res zelo cudna, prav pomladna ali pa jesenska, kakor se vzame. Pri vas res to z vodo nic kaj lepo ne zgleda in verjamem, da vam povzroca veliko skrbi in tezav. Lepo da ste resili ribico in tvoj sin je zelo pametna glavca in je resnicno razumel, kaj ribici manjka.

oldpunca pravi ...

Pri vas se je pa dogajalo! Od angine do poplav. Voda je res slab sovražnik. Upam, da vam ni vdrla v hišo.
V prejšnji objavi sem občudovala Kljunčkove jelenčke, v tej pa ribico :-) Bistra in ustvarjalna glavica! Lepo ga spodbujaš.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Vode še do danes ni zmanjkalo
kar naprej dežuje
lp Tamara

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022