sobota, 16. junij 2012

Albumček 1/20


Zadnji mesec sem bila ustvarjalsko zelo zaposlena, vendar svojih izdelkov nisem mogla pokazati. Za svoje učence sem izdelala 20 takih albumov, ki so nastali na podlagi vprašalnika, na katerega so učenci odgovorili.

Album sestavljajo trije listi iz lepenke, oblečeni v raznobarvne papirje. Rinke, s katerimi sem spela tri liste skupaj, sem pred časom kupila v trgovini za nakit iz tujine, znižane za 50 %, žal jih ne držijo več. So se krasno obnesli in še poceni so bili. Luknjice na prvi strani sem utrdila z večjimi zakovicami.

Vsi albumi imajo približno enako postavitev. Levo je risbica pobarvana s copic markerji ...

Risbice sem po modelu Greeting Farm - Anya štampiljk narisala sama. Poskušala sem narisati vsakega učenca posebej, moram reči, da so sodelavci večino učencev prepoznali že po mojih risbicah.

Ime sem izrezala s hroščkom, vsak albumček ima na prvi strani tudi žepek s kartončkom, v katerem je besedilo iz izvornega horoskopa. Robove vstavljenega kartončka sem lepo zaobljila s štanco. Nekateri učenci so si tudi izbrali svoj moto, ki sem ga prilepila na naslovno stran pod ime.

Nato sem vse skupaj okrasila z valovito lepenko, lažnimi washi trakci in zlato folijo.
Srednji list ima po celi širini žepek, ki je namenjen shranjevanju raznih papirnatih spominkov na šolo in sošolce.

V albume sem nalepila tudi nekaj fotografij. S pomočjo sodelavcev, staršev in spomina v šolskem računalniku, sem sestavila kolaže fotografij. Enega iz nižjih razredov in enega iz lanske šole v naravi. Na koncu sem dodala še fotografijo učencev skupaj z učitelji.

Sledijo objave 19-ih albumčkov, v katerih bom prikazala samo naslovnice, saj se v notranjosti razlikujejo le v barvi, sicer so vsi narejeni po istem načrtu. Da ne pokažem vsega, sem se odločila tudi zato, ker albumi vsebujejo osebno razmišljanje svojih naslovnikov.

Povezava na:

Album prijavljam na naslednje izzive:
Card Patterns: skica
Allsorts Challenge: Paper piecing and piercing
Craftalnica: Bingo (izrezki-metalni okrasek-štanca) - izrezane so črke, od katerih je prva iz kovinske folije, poleg tega so kovinski zlat okvir in dve rinki, ki držita album skupaj; štanco sem uporabila na traku in tudi, da sem zaoblila vogale vstavljenega kartončka s horoskopom ... na izziv prijavljam projekt v celoti, saj imajo vsi albumi iste elemente
Papertake weekly: 1-2-3 (3 pisani traki, 2 okvirja, 1 podoba)

13 komentarjev:

Klara pravi ...

wow... neverjetna si. To pa je bilo enega dela. Tvoji učenci so res lahko ponosni na tako pozorno učiteljico. Zelo lep spomin in zelo lepo narejeno... :)

Lorraine A pravi ...

Gorgeous albumn :-) all the details are fabulous !! :-)

thanks for joining us on the Papertake Weekly Challenge :-)
luv
Lols x x x

Simko pravi ...

Zelo pohvalno...za trud in pozornost posvečena tvojim učencem in pa ves trud in čas, ki si ga vložila v izdelavo teh albumčkov. Sem prepričana, da ga bodo ohranili za spomin in ga čez leta z veseljem pogledali in se spomnili na učiteljico, ki jih je imela rada...:)). Albumi so čudoviti!!

Nella pravi ...

Wauuu, super ideja, lepo izdelano in zelo pozorno do učencev.

helena pravi ...

Čudovito.

Andreja L. pravi ...

Vau, krasno izgleda!
Lepa pozornost :-))

Debs pravi ...

Super cute!
Thanks for playing along with us at Allsorts this week.
Good luck.
Debs xx

Andreja pravi ...

Zadnje čase zaradi pomankanja časa blog berem kampanjsko in tvoja objava albuma 3/20 me je čisto posadila na stol. Lahko rečem samo kapo dol. Kapo dol ker si izdelala tako čudovite albume, globok poklon, ker si se tako potrudila za detajle in iskreno te občudujem da si se lotila takšnega projekta za svoje učence. Malo je takšnih...

Janja pravi ...

Take pozornosti so nekaj posebnega in vredne vse pohvale. Albumu so čudoviti. Lp

Lili pravi ...

Prekrasno, ogromno dela si vložila v tvoje albumčke. Otrokom pa si z njimi pripravila čudovigt spomin za vedno.
Hvala, da si se nam pridružila s svojim res velikim projektom. Lp; Lili

Mummy lade pravi ...

Such a wonderful creation! Thank you for entering it in our paper piecing challenge at Allsorts and good luck!

Anna-Karin pravi ...

Awesome card! Thank you for playing along at Card Patterns this week!

Urška pravi ...

Neverjetna si! Koliko dela in truda si vložila, ti si pa res preveč pridna :) Vsi albumi so mi zelo všeč in verjamem, da so bili učenci zelo presenečeni, ko so dobili tako lepo in osebno darilo. Čestitke za tako izvirno idejo in krasno izdelavo.