ponedeljek, 5. april 2010

Reciklirane besede

Pred kratkim sem se lotila prav posebnega izziva. Nekaj učenk je prišlo k meni, da bi rade sodelovale na prireditvi "Evropska vas". Najprej smo nameravale sestaviti tri kratke skeče o jezikovnem babilonu (beri: napake pri prevajanju, ki izpadejo smešno), potem pa sem izvedela, da je kulturni program že sestavljen, na razpolago so le še stojnice.

Deklet nisem hotela razočarati, tako sem namesto znanja jezikov izkoristila svoje ročne spretnosti. Želela sem ustvariti nekaj, kar bi bilo za mimoidoče zanimivo (da bo kdo kaj kupil), brez velikih finančnih vložkov (torej naj ne bi bilo potrebno kupovati velikih količin materiala) in pa preprosto, da bodo to dekleta hitro usvojila in znala sama izdelati.

Tako sem se spomnila na izdelke blogerske prijateljice Moke iz Padove, ki je pred časom predstavila izdelavo nakita iz papirja. Hote sem za začetek izbrala navaden časopisni papir, saj je pisan časopisni papir veliko bolj estetski in perle iz reklam zgledajo kot lesene perle, sploh se ne vidi, da so iz papirja. Tudi te iz časopisnega papirja dobijo lesen videz in so obstojne tudi brez lakiranja (lepilo za les je dovolj).


Tole verižico sem nosila 14 dni cele dneve, da vidim, kako se obnese. Razen tega, da mi je nekaj zelenih perl smuknilo v papirnate, je izdelek popolnoma ohranjen.

6 komentarjev:

Nataša pravi ...

Res so fajn! Tudi jaz sem se ravno te dni po dolgem času spomnila nanje. Enostavne za naredit, potem pa tako lahke za nosit, zanimive za pogledat, drugačne. Dobra ideja!

Hali pravi ...

Uu kako dobra orglica, seveda zanimiva izdelava! Super!

Vladuška pravi ...

Odlično narejeno. Sem tudi jaz mislila najprej, da je iz lesa. Res dobro to izpade. Želim vam veliko prijetnih trenutkov v Vidmu.

Maja pravi ...

Super izvedba! Enostavne in vse živo lahko na ta način recikliraš!

BojaMoja pravi ...

Super ideja! Izgledajo pa, kot da bi bile iz brezovega lubja :)

Tiara pravi ...

Super izvedba in zelo lepa verižica. Pa fajn si jo poslikala.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022