ponedeljek, 22. junij 2009

Čestitkarski izziv 6

Prejšnji teden sem omagala, nisem uspela dokončati vseh 7 tedenskih izzivov. Bilo je preveč! Raje kot da sem vedno v zamudi, sem se odločila, da poskusim ta teden izpeljati vseh 7 izzivov 365 Days.

Začela sem z nedeljskim izzivom: Day 113. Spet me je privlekla nenavadna postavitev ... list razdeljen na 2 polovici, na vsaki polovici puščica in krogec. Ob pogledu na merilce vetra (tiste rdeče in bele vreče, ki plapolajo v vetru), sem se spomnila na potovanje v baltske države, poleti 2005. Ker je vetrokaz nekakšna puščica, se mi je zdel idealen in predvsem inovativen za to postavitev. Ko sem vse skupaj postavila na mizo, sem ugotovila, da voščilnica ne rabi drugega. Tiste krogce sem izpustila ... saj ima krogec že sam vetrokaz.


Ker nisem imela primernega papirja, sem ga natisnila sama - česa vsega Picassa ne zmore! Preprosta postavitev, naporno je bilo risanje šablone, še huje pa je bilo vse izrezati! Ko sem vetrokaz risala, na to sploh nisem pomislila!

No, pa se vrnimo k vetrokazom. Takšni, lepo okrašeni, so značilni za Litvo, natančneje za območje Kuršiu Nerije, ozkega peščenega jezika, širokega do 4 km in dolgega 97 km, ki si ga delita Litva in Rusija (Kalilingrad). Tukaj se nahajajo slikovite ribiške vasice s pisanimi lesenimi hiškami kritimi s slamo. In na tem kosu zemlje oz. peska so začeli izdelovati nenavadne vetrokaze, prave umetnije domače obrti.

Fotografijo sem poskenirala, saj takrat še nisem imela digitalca, zato kvaliteta ni najboljša ... pa tudi vreme je bilo deževno! Najslabše je bilo prav tista dva dneva, ko smo bili tam.

1 komentar:

~amy~ pravi ...

Nice job!!! Thanks for joining us over at 365 Cards!

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022