torek, 30. oktober 2018

Snežinke v mavričnem lesku


Najprej sem natisnila ozadje: štampiljko sem premazala s svetlo modrim Distress Inkom ter odtis posula s svetlečim reliefnim prahom. Iz pergamentnega papirja sem izrezala slabo polovico podlage ter jo z obojestranskim lepilnim trakom pritrdila na svoje mesto (bolje bi bilo, če bi z lepljenjem počakala.


Snežinke sem najprej izrezala iz pergamentnega papirja, vendar so bile komaj opazne, zato sem pergament zamenjala z belim debelejšim papirjem. Tudi to sem pritrdila na svoje mesto, ker pa je bila šablona malo krajša od širine voščilnice, sem morala dodati še okrasni trak. Nad trakom sem na obeh koncih naredila majhno luknjico ter skoznjo večkrat ovila tanko zlato vrvico.


Na koncu sem vrvico zavezala v pentljo. Pentlja je dokaj velika, ker pa je vrvica zelo tanka, se lepo poveže z okolico ter doda celoti nekaj topline, saj so ostali elementi v izrazito hladnih barvah. Ker sem bila prehitra pri lepljenju na podlago, embosiranje voščila ni prišlo v poštev. Nazadnje sem izbrala edini izrezani besedi s prazničnimi voščili v moji lasti. Pergamentni papir je pritrjen samo na zgornjem delu, vseeno ne preveč štrli iz podlage. Še čez noč ga bom pustila pod utežmi in se bo lepo prilegal podlagi.


Tudi s to voščilnico sodelujem na dobrodelni akciji EUROPA DONNA.


Europa Donna Slovenija je članica evropske zveze Europa Donna s sedežem v Milanu, ki šteje že 46 držav članic. Smo samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezujemo zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Glavni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo. Rak dojke je najpogostejši rak pri ženskah. V Sloveniji letno zboli več kot 1200 žensk. Mesec oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki ga tudi v okviru Slovenskega združenja vsako leto obeležujemo. V letošnjem letu bi radi pripravili nekaj novega, svežega in pozitivnega z namenom osveščanja in detabuiziacije raka dojk. 


Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:



UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
Hero Arts (Flourish background)
PAPIR
Anita's Cards and envelopes (A6 white); Tedi (Kartonski papir s strukturo platna); pergamentni papir; domača zaloga papirja
BARVE
Distress Ink (Tumbled Glass); Artemio embossing powder (Holographic)
DODATKI
zlata vrvica
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Najlepši par (Pravokotniki s šivi; Vesele praznike);  Cheery Lynn (Expandable quilling strip); JoyCrafts (Winter Wishes Snowflakes border)
PRIPOMOČKI
Papermania heat tool; Big Shot

8 komentarjev:

Julie B pravi ...

A pretty wintery design and a great use of vellum.
Thanks for sharing at HLS CAS. :)

Andreja pravi ...

Zelo je lepa in krasno si razporedila snežinke za zlati rob :-))
Vesela sem, da si se nam spet pridružila v CRAFTalnici in da si dobrodelna! ❤️ Hvala ❤️

Heidi Weaver pravi ...

What a lovely Christmas card, Ma-Mi! I love the cold, wintery colours and the lovely vellum you've used. A beautiful design. Thanks so much for joining our Watercooler Wednesday Challenge this week.

Goga pravi ...

Čudovita, snežinke i tanka zlata nit.. res lepo in tako praznično.
Hvala, da si se nam pridružila dobrodelni v Craft-alnici. Lp Lili

Esther pravi ...

Lovely card!
Thanks for joining Die Cuttin' Divas this week!

Lady Joyful pravi ...

Such a lovely design! I really like the colours, and that wonderful snowflake border. Thank you for joining us at the Watercooler Wednesday Challenge - Charlotte/Lady Joyful, DT

Stempelomi pravi ...

so frosty and lovely! Thanks for joining us at creative friday.

Debbi Tehrani pravi ...

Very pretty card! Love the addition of the vellum! So happy you played with us at CSI.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022