ponedeljek, 21. julij 2014

Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo

Tokrat malo zamujam z objavo. Tik preden sem natisnila odtis digitalne štampiljke za naslednji izziv pri Artistic Inspirations, je zmanjkalo črnila. Očitno ima moj star tiskalnik že malo zamašeno iglo za črno barvo, pa tudi pri požiranju papirja ima težave. Vsakič, ko zamenjam črnilo, potrebuje najmanj tri dni (pa tudi cel teden in več), da prepozna novo kartušo. Že nekaj časa izbiram novega - tokrat sem se odločila za nakup. Prav to, česar se najbolj bojim, se je zgodilo v četrtek. Ponavadi natisnem odtise veliko prej, tokrat sem se ukvarjala z albumom in nisem bila pozorna na to.

Večkrat sem poskusila vklopiti in izklopiti tiskalnik - danes zjutraj je končno spoznal, da je kartuša s črnilom polna. Malo pred tem sem mu zagrozila, da ga bom zamenjala (eni pravijo, da tudi naprave razumejo). Nov tiskalnik pa je že na poti.


Tema izziva tega tedna so gumbi in štampiljke Robyn's Fetish. Ko sem videla žabico, ki v rokah drži srce, se mi je porodila misel, da bi ga zamenjala z gumbom. Potem pa sem zgradila še celotno zgodbo o princu, ki je bil spremenjen v žabo. Bil je vztrajen, popravil je napake in uspelo mu je, da je ponovno postal človek.

Ker sem čakala na tiskalnik, sem imela čas, da sem se poigrala z reliefnimi prahi. Najprej sem s prozornim prahom prekrila papir za ozadje, uporabila sem štampiljko Hero Arts. Nato sem celotno površino prekrila z Distress Inki: uporabila sem tumbled glass, peeled paint, pine needles in weathered wood. Na koncu sem vse skupaj poškropila z vodo in posušila. Hotela sem ustvariti barve vode in zelenja ob vodi. Podobno sem naredila s kartončkom z napisom, kjer je prozoren prah uporabljen za besedilo. 

Silhueto princa sem natisnila, vendar namesto da bi bila črna, je bila deloma siva. Ko sem jo izrezala, sem jo prebarvala s črnim Copic markerjem in jo nato še dvakrat posula s črnim reliefnim prahom z bleščicami. 


Žabo sem pobarvala s Copic Markerji. Preden sem jo natisnila na karton za barvanje, sem morala prilagoditi velikost, ki bi ustrezala izrezanemu in embosiranemu gumbu. Originalno žaba v rokah drži srce.

Skico Sketch Saturday sem reinterpretirala po svoje: najprej sem jo postavila na glavo. Vodoravno črto predstavlja trak z napisom, napvično predstavlja silhueta, krog je spremenjen v obroč, saj mi je bilo škoda prekrivati ozadje, zvezdico pa je zamenjalo rastlinje. Najprej sem nameravala dodati lokvanj, potem pa sem se spomnila na šablono in z njo izrezala tri travice ter jih prekrila z Glossy Accents. Globino sem ustvarila tako, da sem žabca in eno travo pritrdila s 3D-blazinicami.


Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

20 komentarjev:

Sharyn Polesel pravi ...

Very pretty card....nice use of the challenge colors! Thanks for joining us at Just Us Girls!

Ne-Ja pravi ...

Luštno. Vešč mi je ozadje, vsekakor pa žabica z gumbokom :)

Vladuška pravi ...

He he, super si zgradilo zgodbo na tej voscilnici. Glede tiskalnika pa se tale nasvet. Ko zamenjas kartuse, uporabi na tiskalniku akcijo ciscenje (glave), nekaj takega. Ze velikokrat je pomagalo, preizkusi.

Sue VanDeVusse pravi ...

So cute! Love the frog with the prince and that cool background. Thanks for playing with us at JUGS!

fiona henderson pravi ...

What a super card.....i love the frog and the prince....

fiona DT
TTPH

Jacqui's Crafts pravi ...

absolutely fantastic I love it thank you for entering our challenge at TTPH

Jacqui DT

Carla Harkies pravi ...

Giggle, great card, love that frog! Thanx for joining us at TTPH challenge. Hugs........Carla

Vic pravi ...

hahha...cute card! love the frog in particular! Thanks for sharing with us over at Glitter n Sparkle - Vic, DT x

MA-MI pravi ...

Sem uporabila, po trikrat zapored, a ni pomagalo. V zadnjem letu potrebuje nekaj dni, da črnilo pride do glave, ima skoraj 10 let; 8 let je delal brezhibno, zadnji dve leti pa imam težave, ko zmanjka črnila. Vseeno hvala za nasvet.

oldpunca pravi ...

Voščilnica je čudovita, zgodba o tiskalniku pa seka :-))

Vicki Dutcher pravi ...

What a fun frog! Thanks for joining in with JUGS!

Jana pravi ...

Oooo zelo lušna voščilnica in všeč mi je, da si zabici namesto srčka dodala gumbek. Prav lepa zgodbica je na tvoji voščilnici.
Nočko, Jana

Tracey Boley pravi ...

A lovely fun card you have made there hun.

Love the glittery black image.

Thanks so much for joining us at Glitter n Sparkle.

Tracey DTxx

michele pravi ...

Fabulous card! Thanks for joining us at Crafts 4 Eternity this week hugs x

Sylvia Anderson pravi ...

Such an unusual card, I love it.

Thank you for joining in our challenge (TTPH) Good luck x

Grenouille Greetings pravi ...

I guess someone must have kissed the adorable (and beautifully coloured) frog and turned him into a handsome prince! Thank you for playing along with us at Sketch Saturday with this lovely card! I hope you get your new printer soon! Hugs, Lesley

Cherished pravi ...

Love the details. Thanks for joining us at RCS.

Wyvern pravi ...

Lovely card. That frog is so cute! Thanks for sharing it over at Red Carpet Studios!
Angela

Andreja L. pravi ...

ooo kako fletna voščilnica! zelo všeč sta mi motiva :-))
Hvala, ker se igraš z nami pri Milk Coffee!

Nadine pravi ...

Fabulous card! Thank you for playing along with us at Red Carpet Studio!