nedelja, 30. avgust 2009

Kljunčkov album do enega leta

Pred časom sem obljubila, da bom nekaj strani iz Kljunčkovega albuma poslikala in objavila. Končno mi je to uspelo (da se vsaj zaenkrat izognem bolj zoprnemu delu). Za razliko od prvih treh mesecev, kjer sem večinoma sama risala motive direktno v album, sem pod vtisom kolažnih albumov ustvarila tegale. V tem delu je bilo veliko lepljenja in malo risanja.

Slikovnega gradiva za urejanje je bilo ogromno, zato sem iskala bližnjice. Z interneta sem pobrala že pripravljene predloge, zapise v tujih jezikih s Picasso3 zabrisala in napisala nove v slovenščini. Včasih je bilo malo težko najti isto število črk. Na tak način je nastal "MAMIN SINE". Kolaž levo zgoraj je nastal še v Picassi2. Za podlago sem vzela predlogo za ekran in nanjo razporedila sličice.


V ogledalu
Zahvaljujoč se digitalni tehnologiji je fotografskega gradiva ogromno. Veliko fotografij zbrišem direktno na fotoaparatu, pri nekaterih ugotovim nepravilnosti šele na ekranu računalnika in romajo v koš. Nekatere pa kljub slabi kvaliteti ostanejo zaradi dokumentarnega sporočila, ki ga vsebujejo.


S teto


Z nonotom
Zimska pohajkovanja
Kekec in Kekec v kamionu
V kopalnici
Za pusta hrusta
Pomladansko vzdušje

In meni najljubša stran z enodnevnega izleta v Umag. Na zgornjem delu strani so oblaki, sredi je balon in spodaj morje z ribicami, galeb ter jadrnica. Okrog fotografij in nalepljenih dodatkov so napisane besede * morje * veter * sonce * galebi * jadra * ipd.


Morje
Rojstni dan

Porodniške je definitivno konec. Novo šolsko leto se začenja, spet bo treba v šolo. Novo okolje, novi sodelavci, novi učenci in nov učni program za italijanščino. Mislim, da bom imela s tem veliko dela, upam pa vseeno, da bom občasno našla čas in ustvarjene malenkosti uspela objaviti na blogu.


1 komentar:

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Prav lušten album. Zgleda, da bo imel mali lepo in obsežno dokumentirano mladost. :)

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022