nedelja, 09. avgust 2009

Albumi s potovanj

Od nekdaj sem uživala v fotografiranju in potovanjih. Dolgo sem razmišljala, kako najbolje shraniti utrinke s potovanj, potem pa sem za darilo dobila nekaj takih navadnih albumov, malce predelala platnice in počasi je nastala tale zbirka ...
V teh albumih se nahajajo slike iz Črne gore, Dalmacije, Baltika, Sardinije, Ligurije, Korzike, Madžarske, Egipta, Južne Italije ter še iz več manjših obiskov raznih mest ... Rima, Dunaja, Sofije, Varšave, Prage ... manjkajo mi še slike iz Španije in Ferrare. Te še moram urediti, a si težko vzamem čas.
Albumi so predvsem dokumentarne narave, saj vsebujejo podatke o državah, mestih in lokalnih znamenitostih. Opremljeni so z zemljevidi in raznimi vstopnicami. Vsekakor pa ne gre za kolažne albume.


Dalmacija - zemljevid na ovitku

Dalmacija - vstopnice na notranji strani ovitka zaleplljene s prozorno folijo
Tak način albumov je učinkovit predvsem glede prostora, ki jih taki albumi zavzemajo. Veliko slik in malo prostora.
Slike v albume vstavljam kronološko, kar pomeni, da imam lahko dve potovanji v istem albumu - konec prejšnjega in začetek naslednjega. Potovanja začenjam s potjo na zemljevidu, krajšim zgodovinskim pregledom in glavnimi geografskimi ter političnimi značilnostmi.


Baltik - zemljevidi

Madžarska - odprt zemljevid

Madžarska - zaprt zemljevid

Egipt - "kratka" zgodovina

Poleg tega se znotraj besedila nahajajo krajši teksti, kjer so predstavljene znamenitosti na naslednjih nekaj straneh. Besedila so napisana na barvnih listkih v velikosti fotografije 10 x 15, da se lepo vtaknejo v žepek.

Vsaka fotografija pa ima še nalepkico z napisom kraja oz. znamenitosti.


Baltik - kratek oris države, razglednica, denar

Sardinija

2 komentarja:

Urška pravi ...

neprecenjivi so takšni spomini :) kako drugačni od tistih računalniških!

BojaMoja pravi ...

Uf, kako si pa ti pridna :) ne samo da imajo slike komentarje, še zgodovino si pripisala :)

To pa je neprecenljiv spomin!