petek, 10. julij 2009

Kolažni album ali ne?

Za nekaj časa bo treba dati čestitkarstvo na stran, saj je tamali dopolnil že 1 leto, jaz pa imam v albumu urejene slike za prve 3 mesece. Prevečkrat se zgodi, da ima otrok 10 let, slike pa še vedno ležijo v ovojnicah oz. v današnjem času v računalniku in na zgoščenkah.


Rada imam svoje foto albume. Večinoma so iz potovanj, vedno se potrudim, da napišem tudi spremno besedilo in kaj je na sliki ter še vse vstopnice in drugo kramo zataknem noter.


Kolažni albumi so mi načeloma všeč, nekateri so prave male umetnije, vendar prepogosto se dogaja, da se v kupu okraskov slike nekako zlijejo z ostalim in izgubijo svoje osrednje mesto. Pa tudi preveč volumna ne smejo zavzemati ti okraski ... saj sicer album postane bolj debel kot visok!

Potem pa je tu še obilica slik ... vsaka je drugačna, vsaka je po svoje zanimiva in težko je postaviti mejo. Tako raje stran zapolnim s kakšno sliko več kot pa z okraski. Še dobro, da obstaja Picassa, saj z ustvarjanjem kolažev, lahko pride več slik na eno stran.

2 komentarja:

Tulpika pravi ...

Superca so takile kolazni spominski albumi. In srecni danasnji otroci, ko je fotkanje tako preprosto. Jaz imam (pre)malo fotografij iz mladih let in mi je zal.
Sem te dodala na svoj seznam blogov, kamor kukam, in zdaj kmalu pridem spet. Pohvale tudi za prejšnje objave, tista crna muca je res lustna na kvadrat :)))
LP, Tulpika

Urškin Raj pravi ...

tudi jaz sem te danes odkrila in se nadušujem nad tvojimi albumi - tudi jaz sem en tak frik, ki ima največ albumov s potovanj. te še večkrat obiščem :)

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022