četrtek, 4. junij 2009

Poročna čestitka 01

Poroka je mimo, voščilnica je bila vsem všeč ...

BojaMoja me je navdihnila (beri: od nje sem kopirala) izdelavo naslednje ovojnice. Za razliko od njene je moja v beli in kožni barvi - povzema barve čestitke.


Srčke sem nalepila kar tako (najprej na poizkusno čestitko) in ugotovila, da se lepo zataknejo skupaj ... ne vem, ali se tisti od BojeMoje tudi?

Prav ponosna sem bila na to delo ... zato vam pokažem še nekaj detajlov.



















Ni kaj, z leti postajam vedno bolj potrpežljiva in mi stvari bolje uspevajo.

Takole pa je izgledala čestitka, ko jo je nevesta odprla ... Na pergamentni papir sem s tankim belim alkoholnim flomastrom narisala motiv ameriške učiteljice likovnega pouka Lauren Alexander. Pravljični motiv poročne torte z dvema ptičkoma mi je bil zelo všeč ... nekaj novega, drugačnega ...


To tehniko sem že preizkusila pri čestitki na motiv Evrosonga, po kateri je nastala nova štampiljka, ha-ha! Če jo katera hoče, ji jo lahko pošljem po e-pošti.


Najprej sem motiv nameravala embosirati, potem pa sem poskusila nov bel flomaster in rezultat mi je bil zelo všeč. Embosiranje bom stestirala kdaj drugič.


Pa še tole lastnost ima ... pri močni svetlobi (npr. flešu) se bela površina sveti. Preprosto in lično!

6 komentarjev:

BojaMoja pravi ...

:) pa ti je uspelo :)

Moja se tudi zapira - zaprto bi videla na mojem blogu tri poste nižje :) Ta sistem kuverte mi je tako neznansko všeč, da sem skorajda prepričana, da bodo vse bodoče poročne čestitke v taki kuvertici :)

Pa čestitko si tudi naredila lepo :) motiv mi je zelooooo všeč in pa hvala za link to "tovaršice" :) neverjetna je.

Anonimni pravi ...

Ojla....zdej se pa še jst oglašam...
Ne boš verjela, samo si me čisto navdušila s temi čestitkami-že 14 dni prebiram tvoj blog in vse ostale bloge tvojih soustvarjalk in sem čisto notri padla-prejšnji teden sem že nabavla par stvari v trgovini, tak da bo potrebno kaj začet delat. Me sicer muči risanje (nisem preveč dobra v tem), pa zlo me muči 'vaš' jezik - ko nimam pojma, kaj pomeni distreser,pa pavs papir, pa štampiljke, pa cutlebug...samo pač pol moji možgančki bolj počasi dojemajo kaj bi to blo :) Res pa je, da ne bi na začetku rada zapravla preveč denarja za vse zadevice, ki bi prišle prav in se morem zadovoljit z bolj skromnimi zadevami...
Mi je full žal, da ti nisem zadnjič rekla, da bi mi pokazala voščilnice v živo (bi iz mene sigurno privrelo polno vprašanj)ampak, takrat še nisem bila 'v tem'. Tak da-naslednjič prosim za kako poučno minuto :)
Bodite fajn...

...danes si grem kupit ene barvice...jupi...
Neža

MA-MI pravi ...

Neža, ni problema. Tudi jaz sem tako noter padla, kar požirala sem razne ustvarjalne bloge. In jih še vedno. Jaz se šele učim, a počasi se daleč pride!

Rastlinica pravi ...

lepaaaa!!

Mateja pravi ...

vauu zelo lepa je. A mi lahko poveš kakšen bel flumaster si uporabila za barvanje?

MA-MI pravi ...

Uni PAINT marker white extra-fine (Mitsubishi pencil, Japan), kupila sem ga v Leonardu.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022