ponedeljek, 7. november 2016

Pozitiv in negativ ...

... ker pa jaz moram še malo dlje, sem z barvo namazala obe strani reliefne srajčke, tako da sem na prvi voščilnici uporabila prvo stran, na drugi pa drugo ... negativ prejšnje. Sem pa z izdelavo imela cel kup težav, a o tem kasneje.

Najprej sem poskusila več barv Distress Inkov, odločila sem se za limonsko rumeno. Sledilo je suho embosiranje in izrezovanje ... do tu brez težav. Nekoč in nekje sem imela lep širok rumen trak, a ga nisem našla. Ker mi iznajdljivosti ne manjka, sem bel trak namesto s Copic markerji pobarvala kar z Distress Inki - ne počnite tega, pušča barvo, tudi ko se posuši. Trak sem najprej zalepila s samolepilnim trakom, vendar se je grdo videlo skozi, nato sem uporabila lepilo v spreju. Torej sem morala bel kartonček z negativom voščila izdelati še enkrat. Poleg tega, da sem del šablone poslala skozi mašinco še dvakrat, ker sem izgubila strešico in pikico na i, ki sta se pojavili, ko sem končala tudi drugo voščilnico.

Pri rezanju rožic, sem pobirala koščke in kovinske šablone po raznih režah in špranjah ... ko človek že misli, da slabše pa že ne more biti ... ta-da-da ... še večja neumnost. Prste sem imela ves čas rumene, čeprav sem si jih nenehno čistila. Ko sem že drugo voščilnico nalepila na svoje mesto, sem ugotovila, da sem pozabila odtisniti besedo iskrene, zalepila pa sem jo s tanšimi 3D blazinicami ... in odtis seveda ni bil popoln. No, rešila sem se s pomočjo črne barvice, saj odtis ni bil v črni, ampak v sivi barvi. Nazadnje mi je še naprava za rezanje padla na tla in se je ravnilo, ki drži nož, na enem koncu zlomilo ... Zaenkrat še služi namenu.


Za prvo voščilnico sem uporabila embosiran okvir, pobarvan s pomočjo reliefne srajčke. Osnovo voščilnice sem po sredini senčila z rumeno barvo ter jo poškropila s Perfect Pearls v vodi. Čez to osnovo sem neposredno zalepila kartonček z negativom voščila, čestitke. Dodala sem še napis "iskrene", ki sem ga naredila z drugim odtisom sive blazinice, da je bil še svetlejši. Čez spodnji del sem zalepila rumen trak, vogale sem okrasila z rožicami in lističi, ki sem jih prav tako barvala z Distress Inki ter že prej omenjeno sivo blazinico. Vse uporbljene šablone in štampijke so "Najlepši par". Čisto na koncu sem dodala še nekaj luskic in drobne kristalčke.

 

Za drugo voščilnico sem uporabila srednji del kartončka - hrbtno stran. Če pozorno pogledate, so tokrat obarvani prav nasprotni deli kot zgoraj. Je veliko svetlejša. Preden sem jo uporabila, sem jo še enkrat  poslala skozi Big Shota v papirnati mapici, da sem zgladila površino in je obarvanje delovalo le kot štampiljka. To sem naredila zato, da sem lahko odtisnila napis "iskrene" ... ko pa je bil čas, da bi to naredila, sem pozabila. Tukaj sem uporabila pozitiv napisa "čestitke", ker sem imela dva, sem enega obarvala v sivo, drugega v rumeno. Sivega sem zalepila pod rumenega tako, da je malo zamaknjen in deluje kot nekakšna senca. Da sem napis še dodatno poudarila (in utrdila), sem ga premazala z Glossy Accents. Trak in rožice sem dodala podobno kot pri prejšnji ... ker je voščilnica bolj prazna, sem rožice dala na tri vogale, zato pa nisem uporabila luskic, ampak le pest kristalčkov.


Ker sem zvečer fotografirala s flešem, se siva "senca" ne vidi dobro ... Upam, da jo bom uspela fotografirati še enkrat, preden gre od doma.


Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
Najlepši par (Čestitke 1; Okrasimo s cvetjem)
PAPIR
Anita's Cards and envelopes (A6 white); domača zaloga papirja
BARVE
VersaFine (Onyx Black; Habanero); VersaColor (Orange; Canary); Distress Ink (Squeezed Lemonade)
DODATKI
trak; luskice (sequins); kristalčki
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Najlepši par (Pravokotniki s šivi; Čestitke 1; Okrasimo s cvetjem)
PRIPOMOČKI
Big Shot

18 komentarjev:

Keti's Projects pravi ...

Huda ideja. Lepa izvedba!

Jen Brum pravi ...

What beautiful cards! I love all of that yellow! So bright and cheery! Thanks for joining us this week at Freshly Made Sketches!

Linda Callahan pravi ...

love the bright colors! Glad you joined us at FMS!

Helena pravi ...

Sploh ni opaziti, da bi imela težave :) Voščilnici sta perfektni. Všeč mi je topla rumena barva.

Vladuška pravi ...

Te je pa res spremljalo kar nekaj težav. Včasih res pride kakšen začaran dan. Ampak kar je nastalo je pa lepo.

Kajcyika pravi ...

Čudoviti sta! Všeč mi je rumena barva - jaz jo zelo težko uporabim, saj mi je ponavadi premočna. Ampak, na tvojih voščilnicah mi je zelo všeč :)

Andreja pravi ...

Zelo lepi voščilnici si naredila :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Cvetoči travnik pravi ...

Lepi, sončni, o tistih težavah pa tako na "uč" veš samo ti:). Se pa naredi, da ko gre nekaj narobe se to kar vleče. Končni rezultat je super. Pozdrav, Andreja

Goga pravi ...

Ojoj koliko nevšečnosti, ampak se na voščilnicah prav nič ne vidi, da si imela težavice.Čudoviti sta <3.
Si me pa z opisom dobro nasmejala, sem kar videla kao se vse to dogaja tudi meni...itak.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Bunny pravi ...

I really like to see people use their supplies. It's great to use the positive and negative and make 2 cards. Your cards are lovely. Thanks for joining us at Come And Get It challenge. Bunny DT

creationsnz pravi ...

A lovely result and nice to see both cards, and so cheerful. So glad you shared at Come And Get It, CarolG

La Vikinga pravi ...

Hi Ma-Mi! Both cards look great! Thanks for participating with these two bright and cute cards for
our challenge at Crafty Ribbons!
Don't miss there's a new challenge out today!

La Vikinga // Design Team at Crafty Ribbons

Keti's Projects pravi ...

Hvala, ker se igraš z nami tudi na Pile it On. Keti (DT)

Tanja E. pravi ...

O, kako lepo... te barve po krivici ne uporabim večkrat, pri tebi je namreč zelooo lepo izpadlo. Čudovito si ustvarjala na našo tokratno temo v CRAFT-alnici, hvala ti, LP:)

Di pravi ...

Lovely sunny cards and very clever! Thank you for joining in with Cuttlebug Mania.

Di xx CB DT

Pamela pravi ...

Grazie per aver partecipato alla sfida di Scrap Dreams!

Chana Malkah pravi ...

Beautiful creation! I love that you chose bright colors! Thanks so much for playing along with us at 613 Avenue Create! We appreciate your support!
Hugz,
Chana, Owner

Sheryl pravi ...

Lovely bright cheerful colours.
Glad you stopped by at 613 Avenue Create.
Hugs Sheryl DT member

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022