nedelja, 06. november 2016

Novoletna prosojnost

Poleti sem med pospravljanjem podstrešja naletela na kar dva paketa prozorne folije, ki sem jo nekoč uporabljala za grafoskop, ker pa so te mašine že zdavnaj šle iz učilnic, so folij za šolsko delo  ne potrebujem več ... sicer ne bi pozabila nanje, a ne!

Sicer se mi je v prvem poizkusu folija pri toplem embosiranju začela krčiti - uporabila sem starejšo, ki je bila namenjena pisanju s flomastri, a je bila debelejša. Zamenjati sem jo morala s tanjšo, ki toploto dobro prenaša.


Vse se je začelo z ovalom: koščkom navadnega papirja - odrezkom, iz katerega sem izrezala oval. Potem sem oval senčila s štirimi barvami Distress Inkov. Začela sem z medeno rumeno, nato sem prešla na oranžno, temno turkizno in svetlo modro. S črno blazinico sem odtisnila napis, ki sem ga še posula s črnim reliefnim prahom z bleščicami. Čisto na koncu sem z belim reliefnim prahom dodala še zvezdice.
Naj praznično veselje objame vse dni novega leta.

Potem sem se lotila prozorne podlage. Najprej sem na sredino odtisnila isto voščilo kot na kartončku in še dve spirali z embosing prahom. Tako sem ustvarila dvojni kontrast: pisan oval - belo in prozorno ozadje ter črno voščilo se nadaljuje v belega na podlagi. Izrezala sem še manjši oval, ki sem ga prilepila na notranjo stran voščilnice. Prostora je za kratko voščilo in podpis ... pa saj je glavno voščilo že na naslovnici.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

19 komentarjev:

 1. What a gorgeous card!! Thanks for joining us at DCD this week!
  Gerda
  http://cardscreations.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Uff, kakšna huda ideja. Prozorna osnova za voščilnico. Tukaj mora biti vse popolno, ker ne moreš ničesar skriti. Super ti je uspelo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Neat way of using the swirls in the corners. Thank you for joining our “Sketch” Challenge this week at Die Cuttin’ Divas.

  Stay Creative,
  Georgiana
  • Carson's Creations •
  Die Cuttin’ Diva DT

  OdgovoriIzbriši
 4. What a great card! I love how the sentiment covers both the transparent background and the oval layer. That's a wonderful look! Thanks for playing along with us at colourQ!

  OdgovoriIzbriši
 5. Love that card, you did a beautiful job on it. Thanks for joining us at Die Cuttin' Divas this week.

  Leslie

  OdgovoriIzbriši
 6. Lovely card!
  Thanks for joining Die Cuttin' Divas this week!

  OdgovoriIzbriši
 7. Great card! Thanks for joining us at Die Cuttin Divas this week!

  OdgovoriIzbriši
 8. Kako dobro tole izgleda. Kot bi jedro lebdelo v zraku. ;)

  OdgovoriIzbriši
 9. So pretty! Love your ink blending ...Thanks so much for playing along at CCCB!

  OdgovoriIzbriši
 10. This is so pretty. Love how your colors meld and blend so perfectly together. Thanks so much for playing along at ColourQ this week.

  OdgovoriIzbriši
 11. Your colour palette and design caught my eye. Such a beautiful take on our theme. Thanks so much for joining us at CCCB!

  OdgovoriIzbriši
 12. Oh I just LOVE this, you sis such a fantastic job with the sketch and the color challenge!

  Thank you for joining us at Die Cuttin Divas this week!

  OdgovoriIzbriši
 13. Beautiful! Love the bright colors on the clear card! Thanks for joining us at 4 Crafty Chicks this week! Tina - 4CC DT

  OdgovoriIzbriši
 14. So beautiful...love your use of this weeks colors, just amazing! Thank you for taking the time to play along with us at ColourQ!

  OdgovoriIzbriši
 15. A beautiful card, great colours and stamping. Thanks for joining in with us at Country View Crafts.

  OdgovoriIzbriši
 16. Love your acetate element - very cool! Thanks so much for joining us at A Blog Named Hero for our Holiday celebration :)

  OdgovoriIzbriši
 17. Very nicely crafted! Thanks for joining us this week at 613 Avenue Create!
  Hugz,
  Chana, Owner

  OdgovoriIzbriši
 18. Fab work and great card. Thanks for your participation in HLS christmas challange. Hope to se youb in outher next challande. //Zora

  OdgovoriIzbriši