Sestavine:
170 g sladkorja
120 ml rastlinskega olja
1 jajce
240 g pireja iz buče
1/2 žličke soli
1/2 žličke sode bikarbone
1/4 žličke pecilnega praška
1/4 žličke muškatnega oreščka
1/4 žličke pimenta
1/4 žličke cimeta
ščepec mletih klinčkov
ščepec strtega kardamoma
150 ml polnomastnega mleka
V resnici sem uporabila večjo količino začimb od priporočene. Če je tudi vam všeč, da lepo diši po začimbah, lahko to storite tudi vi. Vseeno bodite bolj skromni s klinčki in kardamomom, saj ti dve začimbi imata zelo izrazito aromo in lahko prekrijeta ostale.
Prepriprava:
Rezino buče sem narezala na manjše kose ter postavila v pečico na 180 °C. Pekla sem jo, dokler se ni zmehčala (dobre pol ure). Nato sem jo olupila in zmlela s paličnim mešalnikom.
Priprava:
Pečico segrejemo na 200 °C ter pripravimo pekače za mafine.
V eni posodi zmešamo sladkor, olje in jajca ter pire iz buče. V drugi posodi vse ostale sestavine, razen mleka. Mleko dodajamo v pire iz buče izmenoma s suhimi sestavinami. Na hitro premešamo in vlijemo v kalupe.
Pečemo na 200 °C približno 20 minut.
Okrasimo po želji - jaz sem uporabila temno čokolado in Kljunček se je zabaval s posipavanjem pisanih sladkorčkov.
Če imate večji model za mafine, lahko količine podvojite. Jaz najraje delam mini mafine, ker jih tako s sinom delava skoraj vsak večer: se zabavava in preizkušava nove recepte. Pred dvema dnevoma sva naredila že eno serijo preprostih z rjavim sladkorjem.
3 komentarji:
Srečno tudi tebi! In hvala za recept ter "slastne" fotke. :-))
Mmm kako slastni mafini. Tebi in tvojim želim srečno, zdravo in uspešno novo leto 2015.
Kaj je tole pridišalo k nam :). Hvala za recept in lepe prazniek tudi tebi in tvojim - srečno 2015!
Objavite komentar