ponedeljek, 11. avgust 2014

Nov dom in domača marmelada

Že dolgo sem želela izdelati t.i "shaker card": voščilnico z elementi, ki se prosto pomikajo v prosojnem prostoru. Način, kako sem to izpeljala, ni bil najboljši, vem pa, kako bom to naredila prihodnjič. Med folijo in osnovo moram dati distančnik, da vstavljeni koščki papirja oz. bleščice lepo drsijo znotraj prosojnega prostora. Jaz sem z Multi Medium Matte folijo zalepila direktno na papir, kar pa ne daje dovolj prostora za prosto gibanje hišk, src in zvezdic v njem. Kako sem se namučila, da sem stvari spravila narazen za fotografiranje.


Šablono za kozarec sem našla na spletu in jo natisnila na vinilno folijo ter jo s Multi Matte medijem lepila direktno na papir za voščinico. Pazila sem, da se levi rob ujema z levim robom voščilnice. Ko se je lepilo posušilo, sem obrezala folijo in papir, da sem dobila obliko vaze. Folija pa se je dokaj tesno prilegla na papir, zato je premikanje predmetov znotraj plasti težko. Prihodnjič bom poskusila lepiti s termo lepilom bolj na debelo, da bo ostalo nekaj prostora med plastema.


Nazadnje sem se lotila še detajlov. Uporabila sem napis Najlepši par (med transportom iz dnevne v kuhinjo sem izgubila pikico za i in sem jo nadomestila z zvezdico) ter bucko, ki sem jo naredila sama. Vse skupaj sem na voščilnico privezala z oranžno prejico za vezenje.

Voščilnico prijavljam na naslendje izzive:

17 komentarjev:

 1. Ja pa iiiii...tud sama se spravljam k izdelavi "shaker card"...in tvoj izdelek je res cute...in na srečo si izgubila piko na i...ker ta zvezdica...je samo + točka za voščilnico :)

  HF

  OdgovoriIzbriši
 2. So cute and unique! I love the house confetti!!! Thanks for playing this week at CCCB :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo dobra ideja shaker voščilnice s kozarčkom in motivčki so zelo cart. Tudi mene so prevzele in sem tako naredila konec julija kar tri....in še jih bom, ker so otroci navdušeni.
  Upam, da kmalu spet vidim kakšno, ker ta je res čudovita!!!
  Pozdravček, Jana

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zdaj sicer hitim nadoknaditi zamujeno (2 leti) s sinovim albumom. Eno bom naredila prav kmalu, da popravim vse napake, ki sem jih naredila pri tej. Najbolje je to storiti, ko so napake še sveže - vzame najmanj časa in energije. Hvala za spodbuden komentar. Lp, Maja

   Izbriši
 4. Super cute card - love the colors and how you incorporated a PIN on your label for the jar! Awesome! Thanks for joining us at 4 Crafty Chicks this week xoxoxo

  OdgovoriIzbriši
 5. That's adorable, thanks for sharing with us at CCCB!

  OdgovoriIzbriši
 6. Lušna je. Si pa kar predstavljam, kako si se mučila, da si jo pripravila za fotografiranje :-). Bucika in zvezdica na napisu super izpadeta.

  OdgovoriIzbriši
 7. Zelo lepa voščilnica, prikupna in igriva!:)

  OdgovoriIzbriši
 8. Fab and bright creation, love it !!

  OdgovoriIzbriši
 9. Thanks for playing our challenge at 4 Crafty Chicks! Great job, love the jar and the colors!

  Leanne DT 4CC!

  OdgovoriIzbriši
 10. Maja, zelo mi je všeč! Super mi je tvoje polnilo v kozarčku...jaz se vedno `zataknem` pri bleščicah... Moraj tudi kaj takega poskusiti. Hvala za idejo :-)!

  OdgovoriIzbriši
 11. Ja, shaker kartice potrebujejo svoj prostor za premikanje predmetov in za to je najbolje uporabiti 3D lepilne blazinice. To pa je seveda pri kozarcku precej nerodna zadeva, ker bi se videlo skozi in ne bi lepo zgledalo. Ze pri prozornem lepilu je problematicno, ker se vidi. Isti probleme imam sama pri paus papirju in ga za to najraje prisijem na papir, da se lepilo ne vidi skozi. Kaj pa ce bi poskusila tudi rob kozarca zasiti, lahko komot na roko, s tem da naredi podlago malenkost manjso in ko sivas glej, da bo kozarec oz. folija na sredini nekoliko vzdignjena. Mogoce bi tudi to bila varianta.

  OdgovoriIzbriši
 12. Čudovita, vsekaor pa verjamem, da si se namučila za fotografiranje, ker sem sama imela podoben problem. Všeč mi je idej za zvezdico in bucika, kar pokaži še kakšno, ker ti gre super od rok :)

  OdgovoriIzbriši
 13. This is so cute!! Lovely project ... Thanks so much for playing along at CCCB!!

  OdgovoriIzbriši
 14. Fabulous creation & a great idea!

  Thank you for sharing with us at Inky Impressions this week, good luck!
  Hugs Shell xx

  OdgovoriIzbriši
 15. Great card - love the shape you've used.

  Thanks for joining us at the CRAFT Challenge.

  Helen x

  OdgovoriIzbriši
 16. Thanks so much for sharing your unique and FUN shaker card with us @ My Sheri Crafts!!!

  OdgovoriIzbriši