sreda, 28. maj 2014

Urejanje delovnega prostora: Copic markerji in barvice

Kar nekaj časa sem študirala, kako pospraviti svoje markerje. Počasi počasi se jih je nabralo kar nekaj. Najprej je bila dovolj majhna toaletna torbica, nato nekoliko večja, vendar v njej so bili zelo nepregledno zloženi, saj sem morala skoraj popolnoma izprazniti vsebino, da sem odbrala želene barve. In tako sem začela študirati, kako bi lahko sama naredila pregleden prostor za markerje.


 Ker je šlo za poskus, sem uporabila najbolj zdelano škatlo, kar sem jih premogla. In nastalo je tole. Na polico sem jo pritrdila kar s koščkom lepilnega traku, samo toliko, da ni drsela s police. Ko pa sem potrebovala premično škatlo, ni bila dovolj stabilna. Nekajkrat se mi je celotna vsebina izpraznila. Tako sem izdela novo embalažo. Izbrala sem lično škatlo, ter uporabila košček traku, da so markerji pospravljeni skoraj vodoravno, privzdignjeni ravno dovolj, da ne frčijo iz škatle sami od sebe. Ker je bila škatla malo večja, sem na isto mesto pospravila še skicirne in vodene barvice ter nekatera druga pisala.


Škatla je v celoti izdelana iz recikliranega materiala. Ogrodje je embalaža dekoderja za televizijo, posodice v njej so plastenke smutija (čeprav čudno zgleda po slovenskem pravopisu se obča imena tudi v zapisu prilagajajo izgovorjavi), ki sem jih na dno škatle pritrdila s termo lepilom. Trak je tudi nekoč ovijal neko darilo. Škatla mi je všeč, taka kot je, krasi jo le napis "Svet je lep, ker je pisan."

Markerji so pospravljeni v omari tako, da lahko iz škatle vzamem le barve, ki jih potrebujem, ali pa celo škatlo. V objavi o papirju se vidi, kje se nahajajo (desno na polici nad papirjem).

Poleg škatle sem končno izdelala tudi tabelo s kartončki za barvanje las, oči, obraza (ten kože). Vedno sem se lovila pri barvanju las. Na kup sem zvlekla cel kup barv, nato preizkušala.

Nekatere preizkušene barvne kombinacije sem dala na papir, tako so priprave na barvanje veliko krajše. S črnolasko nisem zadovoljna, ostale pa so mi všeč.


Za risanje sem izbrala digitalno štampiljko, ki ima veliko las, velike oči in obraz (nadaljevala bom z vajami barvanja oči in kože). Najprej sem izdelala tabelo, ki ima prostor za štampiljko in prostor za besedilo oz. barve uporabljenih markerjev. Natisnila sem več strani, nekatere barvne kombinacije sem najprej pobarvala na poskusnem listu, nekatere pa sem barvala kar direktno.


Največkrat sem barvala lase v rjavo, saj sem to obvladala. Blondinke so bile preveč rumene. Zdaj pa sem ustvarila več barvnih kombinacij: od svetlo blond do črne in sive.

Večino barvnih kombinacij za lase sem ustvarila tako, da sem našla osnovo na spletu (barva las, ki mi je bila všeč, potem pa sem poiskala barve iz mojega nabora, ki so bile tistim najbližje). V ta namen imam natisnjeno prazno in pobarvano tabelo Copic markerjev. Barve se ne popolnoma ujemajo z originalnimi, so pa zelo podobne.

Namig: Namesto plastenk bi lahko uporabila tudi tulce toaletnega papirja.

3 komentarji:

Urškin Raj pravi ...

Super, a baje morajo biti markerji v vodoravnem položaju, da barva ne steče, nekaj takega :)

oldpunca pravi ...

Zelo lepo je brati zapise slavistke :-) Hvala za "smuti". Za pridnost pa zaslužiš same petice :-)

Mojca pravi ...

uau huda ideja! zdej moram samo še smuthije začet pit, da si naberem dovolj plastičnih rolic :)

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022