nedelja, 16. februar 2014

Škatla za Copic markerje

Markerje sem hranila v prozorni toaletni torbici - bilo je pregledno in uporabno. Počasi pa se je njihova količina tako povečala, da je brskanje po torbici postalo zamudno. Najprej sem nameravala v škatlo dati tulce toaletnega papirja, potem pa sem dobila boljšo zamisel. Prav tako reciklažno ...

Medtem ko si poleti smoothie delam sama, ga pozimi kupujem (glede na to, da bi sadje in zelenjavo morala kupiti, si vsaj prišparam kup umazane posode). Plastenke porabim za shranjevanje gumbov, rožic in drugih ustvarjalskih malenkosti.

Tako zgleda delček mojega ustvarjalnega pulta (ki pa se bo najbrž kmalu selil drugam). Markerje sem razdelila po barvah, je še nekaj prostora ... Tako tudi lepše vidim, katerih barvnih odtenkov imam več in katerih manj.

 

Za osnovo sem uporabila odsluženo škatlo (v kateri sem po pošti skoraj gotovo prejela material za ustvarjanje). Plastenke sem z nožem "obglavila". Obrezala sem jih do višine 2/3 markerja. V pomoč mi je bila originalna nalepka, ki mi je omogočila, da sem odrezala vrh plastenke zelo natančno (lahko si pomagamo tudi z elastiko, ki nam služi kot črtalo). Potem ko sem vrh odrezala, sem odstranila tudi plastično nalepko s plastenke. Ostal mi je prozoren lonček.

Od pokrova škatle sem ohranila le en krak, na katerega sem nalepila trikotnik iz kartona, da škatla stoji pod kotom in mi markerji ne popadajo na delovno površino sami od sebe.

Zaenkrat je še nisem okrasila, ko se bom odločila, kje bom imela nov delovni prostor, jo bom pobarvala. Bolj kot oblika mi je pri delovnem prostoru pomembna uporabnost.
Zdaj pa moram pospraviti še goro materiala, papirja in drugega, ki se nahaja desno od fotografiranega, da bom v tem tednu kaj USTVARJALA, ker bom IMELA KJE. 

6 komentarjev:

oldpunca pravi ...

Meni manjka ena brca v tazadnjo, da pospravim svoj brlog :-) Super si pospravila markerje. Zgleda zelo pregledno. In domiselno :-)

moi pravi ...

Fino si se znašla. Tudi moji Copici so se selili. Sedaj sem našla ene Ikeine škatle s pregrado in so mi (za zdaj) všeč ;)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Super si se znašla,
tudi moji Letraset markerji tako počivajo vodoravno
in tudi Distress markerji, saj so mi ob navpični shranitvi eni neprijetno spuščali.
Lp Tamara

Mojca pravi ...

uau kakšna super ideja! hvala za idejo. lp

Vladuška pravi ...

Ti se pa res super znajdes.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Iznajdljiva in varčna. Pohvalno. čao

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022