torek, 17. julij 2012

Lubenicozaver

Watermelon Dinosaur

Kljunček je dopolnil 4 leta. Kako čas hiti. Za rojstni dan si je zaželel torto v obliki dinozavra. Ker je bilo prevroče, da bi se lotila takega projekta, sem izbrala bolj svežo različico ... torto pa sem kar kupila, navadno okroglo.

Dinozavra sem izdelala iz lubenice. Zamisel sem nekoč dobila na spletu, očitno fotografije nisem shranila, ker je v računalniku nisem našla, zato pa sem prosila gospoda Googla za pomoč. Tako sem dobila osnovno idejo. Seveda ne bi bila jaz, če ne bi dodala česa svojega.

Za oči sem uporabila marelico, polovičko za vsako oko, za obrvi in nazobčano grivo pa melono. Ker sem želela, da bi bila "posoda" ne samo lepa, ampak tudi uporabna, da bi jo lahko čim bolj napolnla s koščki sadja, sem usta naredila dovolj odprta in sem jih zato malo dvignila s pomočjo odrezanega koščka lubenice. 


Pri izdelovanju sem uporabljala različne nože in tudi nožke za rezanje linoleja ter luknjalo za izkoščičevanje (nosnici). Dodatke sem pritrjevala z zobotrebci. Največkrat sem uporabljala polovičke.
Ker so bili na rojstnem dnevu predvsem fantje, so bili nad LUBENICOZAVROM navdušeni. Kot vidite, je mu je bolj malo ostalo v ustih.

Lubenicozavra prijavljam na naslednje izzive:

10 komentarjev:

Klara pravi ...

Grrrr...čudovita ideja in super narejeno. Si že predstavljam, kako so otroci jemali lubenico iz dinozavrovih gromozanskih ust...prav strahovito zabavno. :)))

Mojca pravi ...

Ideja je res luštna in super ti je uspelo, mali pa je bil sigruno zadovoljen. LP

downrightcrafty pravi ...

what a gorgeous creation and just perfect for our challenge at the Secret Crafter Saturday Challenge, thank you for joining us this week
Hugs Kate xx
ps I have candy if you are interested :)

Nella pravi ...

Super ideja in super izvedba :)

oldpunca pravi ...

Super ideja in še bolj super izvedba :-) Vse najboljše Kljunčku :-)

Janja pravi ...

Bravo za krasnega lubenicozavra :)). To je bilo zabave. Lp

Helen pravi ...

Oh wow - I love this!
Thanks for playing at the Secret Crafter Saturday Challenge!
Helen x

Cardarian pravi ...

No tale lubenicozaver je pa res prava zverina! :0

BojaMoja pravi ...

♥ ♥ ♥ super idja za male nadobudneže ;)

Lili pravi ...

Zanimiva ideja za postrežbo :), moji otroci so že veliki, tako da bo potrebno počakati na vnučke za realizacijo :).