sobota, 14. januar 2012

Najboljših pet ... 2011

Letos sem si malo bolj pozno vzela čas, da naredim izbor izdelkov, ki so mi najbolj pri srcu. Večkrat sem razočarana nad rezultati izzivov, saj le redko zmaga izdelek, ki je najbolj izviren oz. v katerega je bilo vloženega veliko dela. Vse prevečkrat zmagajo klišejski izdelki, sicer lepi, a takih je bilo videnih že veliko. Včasih dobim občutek, da zmaga tisti, ki bolj obloži svojo voščilnico ... Jaz pa ostajam zvesta sebi. Izdelujem sicer voščilnice, ki niso zmagovalne, pri tem pa uživam in priznam, da večina svojih izdelkov mi je zelo všeč. Ni mi jih nerodno podariti naprej.

Preden si ogledate izbor, vas opozarjam, da si originalno objavo lahko pogledate s klikom na zasedeno mesto izdelka, ki se tudi barvno razlikuje od ostalega besedila. Lanski in predlanski izbor pa si lahko pogledate pod temo "samo najboljši ...".


1. mesto: ČRNA ELEGANCA
V voščilnico je bilo vnešenega kar nekaj truda in številni detajli. Najprej sem izrisala model oblačila ter ga izrezala iz filca. Nanj sem prišila perlice ter oblekico prišila na obešalnik.


2. mesto: PRINCESINA KOČIJA
Moram se prav pohvaliti, da sem načrt v celoti izdelala sama. Kar nekaj časa sem ga obračala, spreminjala in popravljala v glavi ... ko sem se lotila dela, je neverjetno hitro steklo. Kočija je bila izdelana brez predhodnega načrta na papirju ... vse sem imela v glavi!


3. mesto: PODMORNICA
Na letošnji seznam sem postavila predvsem izdelke, v katere je bilo vloženega več truda. To podmornico sem sama narisala, zamisel pa sem dobila v skici enega izmed blogov z izzivi. Na prvi pogled predlogi sploh ni podobna, pobliže pogledano pa se s predlogo popolnoma ujema.4. mesto: VIJOLIČEN ČIPKAST NAKIT
Predvsem v juliju sem izdelala kar nekaj kosov nakita in moram priznati, da sem težko izbrala najljubšega. Tega sem izbrala zaradi težav z izdelavo, saj sem zaradi drugačne velikosti perlic, morala originalni načrt prilagoditi. Je bilo kar nekaj podiranja ... Moram pa priznati, da sem na koncu izbirala med dvema kompletoma, ki sem ju podarila naprej ... najbrž je na odločitev vplivalo tudi dejstvo, da tega kosa nakita ne vidim vsak dan na mojem "obešalniku".5. mesto: NOVOLETNA VOŠČILNICA
Voščilnico sem izbrala, ker je preprosta, naravna (sladka in dišeča) in vanjo so vpete vse ure, ki sem jih letos preživela s svojim Kljunčkom. Tudi v kuhinji ... pekla sva kruh, piškote, panakoto, pico ... enkrat mi je rekel: "Ko bom mičken, bom kuhar, ko bom velik bom traktorist!"

2 komentarja:

Vladuška pravi ...

Lep izbor si naredila, vsega po malo. Všeč so mi ti tvoji izdelki. Se pa tudi sama strinjam s teboj glede izzivov, večkrat je res tako, da so zbrani dokaj klišejski izdelki, sploh američanke imajo en stvoj stil, ki ga medsebojno zelo rade ponavljajo. Prav je tako, da se držiš svojega stila in slediš sebi. Tudi jaz se trudim.

Tina pravi ...

Čudovit nabor!