četrtek, 03. november 2011

Črna eleganca
Zadala sem si, da bom v tem tednu našla čas za ustvarjanje, čeprav sem te proste dneve posvetila predvsem čiščenju in pospravljanju. V bistvu sem danes pohitela, ker sem hotela ujeti objavo pri Daring Cardmakers, kjer so želeli nekaj iz filca. V bistvu je bila začetna ideja čisto drugačna: ni bilo oblekice, ni bilo črno-bele kombinacije ...

Pred časom sem kupila paket obešalničkov, ki sem jih nameravala uporabiti v čestitkarstvu, vendar nikoli nisem našla časa. Ko sem v plastenki s kovinskimi dodatki iskala nekaj drugega, sem naletela na obešalniček ... takoj sem ga povezala s filcem. Najprej sem izrezala rdečo oblekico, ki pa mi je (glede na čas) delovala preveč božičkovsko, zato sem hitro izrezala še eno črno. Kroj sem naredila kar sama.Nato se je začelo šivanje: najprej sem prišila srebrne zvezdice, nato sem naredila rob, nazadnje sem še oblekico pritšila na obešalnik. Taka luksuzna obleka potrebuje tudi ustrezen nakit, zato sem hitro nanizala še ogrlico iz perlic ter jo privezala na obešalnik.Nato sem se lotila izbora papirjev. Večino papirjev kar natisnem iz predlog s spleta, zato sem iz voščilnice v voščilnico vedno bolj v stiski, saj zaloga natisnjenih papirjev je vedno manjša, novega tiskalnika pa še nimam. V računalniku pa imam shranjeno na stotine krasnih papirjev, nekateri bi prav lepo šli zraven.

Takoj sem izbrala ovalno obliko, spomnila sem se tudi na ostanek papirja s črnimi lilijami (v bistvu gre za podlago nekega bloga), tako sem tudi bel ovalen papir embosirala z lilijami. Mislim, da se relief vidi le na eni fotografiji.

Ker sem že za podlago uporabila največjo velikost ovalne oblike, sem za obrobo izbrala veliko okroglo s čipko, da je uokvirila celoto. Nisem se mogla upreti skušnjavi, da ne bi uporabila svojega "krokodilčka" in vstavila eno sramežljivo (se skriva) očesce, na katerega sem privezala kovinsko pentljo.


Na podlago sem najprej zalepila papir s črnimi lilijami, nato sem ga obrobila s črnim satenastim trakom. Na sredino, malo zamaknjeno navzgor, sem zalepila črn čipkast krog s pentljo na beli podlagi. Nanj sem s 3-D lepilnim trakom zalepila oval z obleko. Obleko sem na oval kar prišila (na obešalniku ter spodaj na robu, saj bi sicer težko ostala na mestu.


Brez tiskalnika sem napis napisala kar lastnoročno. Imela sem tremo, kot je ne pomnim. Z izgledom zapisa sem zadovoljna, le preveč na rob sem ga napisala.

In nazadnje še seznam izzivov, na katere prijavljam tole "eleganco":

17 komentarjev:

 1. Tudi ti si se odlično znašla glede obleke in naredila krasno belo-črno čestitko :-))

  OdgovoriIzbriši
 2. Čudovita, elegantna oblekca. Samo še čevlji in je dama pripravljena na zabavo :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Bravo za oblekco, lepa čestitka.
  Metuljčica

  OdgovoriIzbriši
 4. Čudovita oblekica in še krasen nakit. Tole bi bilo čudovito vabilo na eno krasno zabavo.

  OdgovoriIzbriši
 5. Such a pretty card! I just love all the little details. Exquisite. :D
  Thanks for playing along with this week's DCM dare! :)

  OdgovoriIzbriši
 6. A fabulous creation! It's just perfect for The Daring Cardmakers' Fantastic Felt challenge this week, thanks for joining in.

  OdgovoriIzbriši
 7. Zelo lepo ujeta eleganca in toliko pomembnih detajlov.

  OdgovoriIzbriši
 8. Veliko simpatičnih malih dodatkov je na njej. Zelo je lepa. Lp

  OdgovoriIzbriši
 9. Zelo elegantna čestitka! Oblekica pa je fantastična.

  OdgovoriIzbriši
 10. Thanks for joining us at DCD, with this beautiful card.
  Chris x

  OdgovoriIzbriši
 11. So striking in black and white, and I LOVE the pearl necklace!!! Beautiful card. Thank you for joining the CCEE Stampers!

  OdgovoriIzbriši
 12. Wow, so elegant!
  Thanks for playing along in our Anything Goes challenge this week over at Pollycraft :o)
  Hugs,
  Cazza
  xxx

  OdgovoriIzbriši
 13. bold and dramatic....thankks for playing with the CCEE'ers

  OdgovoriIzbriši
 14. Hi there! I really love the black and white dress and the darling pearls! Great card! Thanks so much for popping by my blog :)

  OdgovoriIzbriši
 15. Soooo cute!! LOVE the pearls!! Thanks so much for joining our CCEE Stampers Challenge this week!! :)

  OdgovoriIzbriši
 16. Kako fajna oblekica in vsi dodatki, res si spedenala stvarco do konca :)).

  Lp, Lili

  OdgovoriIzbriši