sobota, 03. september 2011

Kočija za princeskoPred časom sem v eni reviji videla podobno kočijo iz žice, v bistvu je bila kočija le okras k nakitu ali kvačkariji, se sploh ne spomnim več ... Načrt se je dolgo kuhal v moji glavi. Kako izdelati zgornji del mi je bilo od začetka jasno, malo več časa sem porabila za podvozje. Na koncu sem le uspela izdelati PEPELKINO KOČIJO.

Osnovni načrt sem imela v glavi, vendar sem ga sproti dopolnjevala in spreminjala. Za "bučo" sem uporabila veliko škatlo mleka v prahu. Izdelala sem tri kroge, ki sem jih razporedila v kroglo. Zaključke sem pustila zgoraj, jih zvezala skupaj in ukrivila.Nato sem iz manjšega kroga (plastenke Smoothija) izdelala notranji krog, ki sem ga oblekla v mrežo. Mreža je sicer malo temnejša od žice, a ne tako močno kot na fotografijah. Na mestih, kjer sem pritrdila notranji krog, sem dodala biserčke. Odločila sem se za bele.


Kolesa so nastala po trenutnem navdihu. Žico sem 2-krat ovila okrog ožjega dela že zgoraj omenjene plastenke, najprej sem v sredino nameravala postaviti biserčke, a so mi ostali le trije večji biserčki, zato sem poiskala nekaj drugega, boljšega. Vzela sem ploski kovinski vmesnik, ki je imel ob robu 6 luknjic. Skoznje sem dala žičko in tako dobila kolesa. Sprednji kolesi sem povezala med sabo, ker sta lezli narazen. Kolesa sem kar pritrdila na ogrodje, zato kočija ni v voznem stanju.
Vrh kočije sem prepletla z belo vrvico, razmišljala sem, da bi "bučo" prepletla krog in krog in pustila le na eni strani prostor za vrata, a sem se bala, da bi notranjost kočije postala pretemna.

Izdelek prijavljam na izziv pri Craftalnici.

9 komentarjev:

Kirsty Vittetoe pravi ...

So pretty, thanks for sharing!
Hey, I have a giveaway here, please come join in the fun!
http://www.pixiedustpaperie.blogspot.com/

BojaMoja pravi ...

:))) uf ... tale tvoj recept za izdelavo je pa skorajda prezahteven :))

Super kočija :)

Janja pravi ...

Vauuuuu :)) odlična kočija je. Lp

Marina pravi ...

čudovita kočija in super ideja...

Andreja L. pravi ...

Super kočijo si naredila :-))

ma-mi pravi ...

Punce, hvala za vse komentarje.

Kočijo sem izdelovala dobri dve uri, ni malo, a sem bila prepričana, da bom porabila veliko več časa.

Tanja E. pravi ...

Uau, krasna kočija, čestitam za uspešno izpeljan projekt:)))

Lili pravi ...

Huuuuuuuddo, najprej sem pomislila na pajkovo mrežo, potem pa takšna lepotica :)).

Kefa pravi ...

Prečudovita kočija :D