ponedeljek, 23. maj 2011

Sožalje in angel varuh


Dolgo časa nisem našla inspiracije za čestitkarstvo, sploh se nisem mogla spravit k delu. V bistvu sem porabila vse zaloge, velikonočnih voščilnic se sploh lotila nisem. Ni šlo in ni šlo! Nekako sem se bolje znašla v izdelovanju nakita.

Da bi dobila vsaj malo zagona, sem si nabavila nekaj novih nestijev, med drugim tudi zgornjo rožico in kartonček. Kot je iz kartončka razvidno, tale izdelek ni nastal ob veselem dogodku, ampak za sočustvovanje ob žalosti.

Moja prijateljica je izgubila nono, s katero je rastla, in še predobro vem, kaj to pomeni.


Žalna voščilnica ima kvadratno obliko, ki sem jo izdelala kar z nestiji. Tako enostavno še ni bilo nikoli, mislim, da bom kvadratne voščilnice še izdelovala. Torej, na belo podlago sem zalepila črn kartonček s črnim trakom (ker je bil trakec v moji posesti malo preozek, sem vstavila dva trakca - enega sem poravnala z zgornjim robom luknjice, drugega pa s spodnjim.

Osrednji del celotne kompozicije pa je rožica z angelom varuhom. Rožo sem izrezala z nestiji - na spodnjo, iz črnega kartona, sem natisnila štampiljko s pisavo in jo embosirala s srebrnim prahom, zgornjo pa sem naredila iz pergamentnega papirja. Vse skupaj sem spela z razcepkom (ki sem ga ne-vem-več-od-kod reciklirala). Ker je na spodnji rožici odtis, jo prijavljam na Craftalnico - dolgo se nisem udeležila nobenega izziva.


Na rožico pa sem dodala tudi to, kar zadnje čase prav z užitkom izdelujem - angelčka! Tokrat je prozoren. Zgornja perla je steklena, vmes sta še dve stekleni prozorni 3,5-milimetrski perlici in velika plastična solza v spodnjem delu.



UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Hero Arts (La Lettre)
PAPIR/PAPER
Anita's Cards and envelopes (square white); ostanki črnega papirja; pergament
BARVE/INKS
Archival Ink (black); Ranger embossing powder (Silver)
DODATKI/ACCESSORIES
trak; obesek (angelček iz perlic); vrvica; razcepek
PRIPOMOČKI/TOOLS
Cuttlebug; Cuttlebug embossing folder; Spellbinders (Squares XXL); Marianne Design (Ribbon flower); Spellbinders (Ribbon tags trio)

5 komentarjev:

Helena pravi ...

Maja, čudovito sožalno voščilnico (ali kako bi lahko rekla) si izdelala. Obe rožici (embosirana s pisavo ter iz pavsa) sta krasni. Prav tako angelček varuh.

Vladuška pravi ...

Tale angelček je odlično dopolnilo in kot varuh in pomoč v težkih ternutkih.

Janja pravi ...

Zelo lepa sožalnica. Lp

Marina pravi ...

Zelo elegantna in vsekakor služi svojemu namenu...

Goga pravi ...

Zelo mi je všeč, čeprav je namenjena žalostnim trenutkom. Angeel varuh daje piko na i celotnemu izdelku.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022