torek, 8. marec 2011

Pust je tu!

Med božično-novoletnimi počitnicami sem vzela v roke albume, ki sem jih urejala celo poletje. Seveda je Kljunček takoj priskočil zraven in tudi on gledal. Tam sva videla lansko pustno masko - pingvinčka. Mimogrede sem Kljunčka vprašala, kaj bo pa letos.
Najprej je rekel, da bo pingvinček. Potem sem mu razložila, da je lahko vsako leto nekaj drugega in naj premisli, v kaj bi se letos preoblekel. Očitno je fant zadevo vzel zares in enkrat med gledanjem risanke (kjer so nastopali pajki), je kot strela z jasnega izustil: "Jaz pajk." Z mamo, ki sva bili priča dogodku, sva ga debelo pogledali, kaj bi pa mulc zdaj rad? Potem pa je razložil: "Jaz pingvinček ne, jaz pajk." Šele po tej izjavi nama je postalo jasno, kaj hoče povedati. To je bilo sredi januarja.
Nona se je takoj lotila dela, ker pa je bil sivo-črn pajek za mladiča malo preveč "resen" in ga ni hotel obleči, sva se domislili, da bi dodali nekaj pisanih elementov - rdečo.
Kot vidite je prva fotografija, objavljena konec februarja, prikazovala pajkove oči. Pajki imajo namreč 8 nog in tudi po deset oči in več.


3 komentarji:

Maja pravi ...

Lepa maska! Vedno so mi všeč maske, ki so zašite doma in so tako nekaj posebnega, sploh v primerjavi s tistimi "naštancanimi" iz trgovine.

Creatissimo pravi ...

Izvirno! :)

Simona pravi ...

Kakšen krasen pajkec in kako vesela sem, da sem uganila :o)

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022