nedelja, 6. junij 2010

Ena sobota in tri poroke ... naenkrat, skoraj



Ja, trije pari, prijatelji med sabo, so se poročili na isti dan, skoraj ob isti uri, v istem matičnem uradu in pred skupno množico svatov.

Za to priložnost sem izdelala 3 čestitke, skoraj enake, a vendar drugačne.

Najprej sem oblikovala podolgovato osnovo za voščilnico. Ta oblika se mi zdi najbolj elegantna. Nato sem na bel 180-gramski papir natisnila besedilo "Visoke pesmi" z lepo pisano pisavo. Žal sem morala č-je izpustiti, ker jih pisava ni imela. To me pri računalniških pisavah najbolj moti. Takoj ko hočeš nekaj napisati v nestandardni pisavi, manjka vsaj "č", če že ne vsi trije šumevci.

Iz A4 papirja sem izrezala naključno 6 pravokotnikov velikosti 5 x 7,5 cm. Najprej sem nalepila enega, nato sem na drugega pritrdila posušeno makovo glavico s semeni pobarvano v belo. Nekaj mi jih je ostalo še od adventnega venčka. Nato sem glavice pobarvala z rdečim Copic Ciao.

Okrog peclja sem napeljala srebrno žičko, na katero sem ujela 2 steklena biserčka v obliki solzice. Sta kot nekakšna lista. Drugi list z makovo glavico sem nalepila na prvega.

  Uporabila sem 3D lepilni trak, da sem drugi listek s pisavo malo dvignila nad prvega.


Zamisel ni popolnoma moja. Videla sem jo nedolgo nazaj na nekem tujem blogu, a si povezave nisem shranila. Tam je bila namesto makove glavice z žičko rdeča rožica za bomboniere. Tudi besedilo ni bilo iz Visoke pesmi. Mislim celo, da ni bila narejena kot poročna čestitka.
Manjše kvadratke z izseki "Visoke pesmi" sem nalepila tudi na ovojnico. Namesto imen sem nalepila le velike začetnice v malo lepši pisavi.
V notranjost pa sem napisala iskrene želje za srečno skupno življenje ...

3 komentarji:

Biljana pravi ...

Zelo všečne voščilnice, mi je pa zelo všeč tudi "skupinska" poroka, to je tako lepo....

DidiArt pravi ...

o kako lepa zamisel, lepa izvedba in kako so morale biti šele lepe želje znotraj, tiste skrite v srčku pa tudi...

BojaMoja pravi ...

hudooo lepe ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ampak škoda, da lepiš tako mini slikice, ker se detajli ne vidijo :(

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022