sreda, 9. avgust 2017

Otroška slikanica: Travnik

Sem spet doma in moram pohiteti z izdelavo te slikanice ... nečak praznuje čez slab teden - skice so sicer izdelane ... narediti moram po dve strani na dan. Ta je prva ...  ponoči bo v delu druga ...


Podlago sem kar narisala. Najprej s svinčnikom. Barvala sem z Izink tuši, ko se je barva posušila, sem risbe obrobila s tankim črnim Copic flomastrom. Čisto na koncu sem na ustrezna mesta prilepila žuželke in napise.


Metulja sem izdelala iz navadnega 200-gramskega belega kartona, ki sem ga pobarvala z mešanico rumenega, oranžnega in roza Izink tuša. Zgornja plast je iz pergamentnega papirja, trup sem pobarvala s črnim Copic Ciao markerjem.


To so nečakove najljubše živali, odkar mu je babica kupila vetrnico v obliki čebele. Kliče jo "beba" in jo vsako jutro pomaga postaviti na ustaljeno mesto na dvorišču. Za čebelo je babica kupila še pikapolonico, ki ji nečak reče "beka" in jo ima tudi rad, vendar prva ljubezen se ne pozabi, zato je čebelica "The Best".

Sicer sem začela barvati pikapolonice z Izink tušem, potem pa sem se spomnila, da se črn Copic Ciao marker prav tako dobro obnese pri barvanju manjših površin v črno, zato sem uporabila le-tega. Za rdečo pa sem uporabila Izink tuš, ker ima bolj intenziven odtenek barve. Isto velja za čebelico. Črne dele sem barvala s Copic Ciao markerjem, za rumeno pa sem uporabila Izink tuš.


Rože sem kar narisala prostoročno, jih pobarvala z Izink tuši in nato obrobila s črnim tankim Copic flomastrom. Z istim pisalom sem napisala tudi besede na listke, ki sem jih prilepila ob živali in druge stvari na sliki.


Vse objave slikanice najdete TUKAJ.

Stran iz slikanice prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
/
PAPIR/PAPER
stara knjiga; domača zaloga papirja; pergament
BARVE/INKS
Izink (Topaz; Mimosa; Tomato; Safran; Iris; Orchid; Jasmine, Bamboo, Turquoise); Sakura Micron (0,1 - 0,8 mm)
DODATKI/ACCESSORIES
/
PRIPOMOČKI/TOOLS
Papermania heat tool; Big Shot; Elizabeth (Bees); Memory box (Isabella butterfly; Pippi butterfly; Ladybugs)

7 komentarjev:

Judy Woodland pravi ...

Lovely journaling and I really like all your bright colors. These pages just make me smile! Great take on the challenge, thanks so much for playing along with us this week over at The Mod Squad.
Judy~ MSC Challenge Host
{Judy's Happy Place}

mum of two pravi ...

So pretty! Thanks so much for playing with us at Die Cuttin Divas Farewell Summer Challenge. Hope to see you again soon :)

michelle (Die Cuttin Divas DT)
Purple Monkey Moments

Claire Broadwater pravi ...

What a beautiful summer scene you created! I love all the bright colors! So happy you joined us at The Paper Players this week! XX

Joanne James - The Crafty Owl pravi ...

What a bright and cheery outdoor scene. Love the journal tags too - such a fun touch. Thanks for joining us over at The Paper Players this week!

Kate pravi ...

Such a sweet, sweet card! The images are adorable!

Thanks for joining us at Little Red Wagon this week!

Kate
Small Bits of Paper

Unknown pravi ...

This is a very cute card! Colours and images are excellent

Thank you for joining our 'Things That Fly' Challenge at MAWTT

Crafty smiles

June/DT

Mrs A. pravi ...

This is a fabulous journal page. So bright and colourful. Full of life. Welcome to my Butterfly Challenge and thank you for fluttering into the garden. Hugs Mrs A.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022