nedelja, 08. maj 2016

Ptiček v bleščicah

Čisto zjutraj, ko sem čakala, da Kljunček vstane in bova skupaj pojedla zajtrk, sem si ogledala nekaj posnetkov Jennifer McGuire. Ko sem videla učinek bleščic pobarvanih s Copic markerji, sem se takoj lotila dela - tako obojestransko lepljivo folijo kot bleščice imam doma že nekaj let, zato sem prav vesela, ko zagledam nekaj, kar me pritegne, da to izdelam ... predvsem za bleščice se sama zelo težko odločim. Sicer pri meni na koncu ni bilo vse tako čisto kot pri Jennifer, efekt bleščic pobarvanih z markerji pa je fantastičen, tako da se je splačalo vzeti sesalec v roke in posesati ... pa še vedno se vse blešči. No, se pa lahko pohvalim, da imam bleščeča tla (čeprav niso čista).


Ker mi je še pred zajtrkom Faith (From the Heart Stamps) polepšala dan s sporočilom, da sem dobila vavčer za njene štampiljke, sem se potrudila, da sem naredila voščilnico za izziv na blogu From the Heart. Z bleščicami!

Najprej sem na 100-gramski papir nalepila samolepilno folijo, ki sem jo nato posula z bleščicami z bisernim leskom. Bleščice sem dobro pritisnila ob podlago ... namesto s kostjo, sem jih utrdila z valji novega Big Shota: papirček z bleščicami sem dala v mapico iz prozorne folije in poslala skozi mašinco. Odstranjevanje odvečnih bleščic ni šlo najbolj gladko, vseeno sem prispela do barvanja s Copic markerji. Malo neprijeten občutek, efekt pa je fantastičen.


Ko sem voščilnico že fotografirala, sem ugotovila, da sem pozabila narediti pentljo (pri From the Heart imajo vedno poleg skice - ki so meni zelo zelo všeč - še eno zahtevo): uporabila sem Tinino pentljo, vendar sem jo predelala, da ni preveč štrlela. Kako? Postopek sem fotografirala.


Lahko bi uporabila obojestranski lepilni trak, vendar ker sem imela folijo že pri roki, sem uporabila dva ostanka. Tinino pentljo sem prerezala na pol in jo sestavila kot jo vidite na drugi fotografiji. Nato sem košček obojestranske folije zalepila še zgoraj ter pentljo potisnila pod okroglino, ki je bila že prej malo privzdignjena z blazinicami. Lahko bi jo uporabila samostojno: na stičišče bi zalepila večjo perlico ali gumbek.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
14 komentarjev:

Damjana pravi ...

Bleščeče voščilnice so mi bile že od nekdaj všeč. Tvoja je vrhunska.

Lilian YF pravi ...

Really fun card! Great colors!
Thank you for joining us at The Card Concept!
Lilian
The Leaf Studio

Julie Gearinger pravi ...

Such a cute card!! Love the color blocking with the fun chicken image- thanks for playing along with us at The Card Concept :-)

Pink Room Therapy Designs pravi ...

Oh, great use of the freebie and that paper is just fantastic! Thanks so much for joining us at FTHS for Sketch #150.

Imke pravi ...

Great take with the sketch and also your use of the latest FREEBIE - isnt´it cute ? Sweet Card !

Imke ~ My Crafty Place

Kathy pravi ...

This is so cute, I love the glittery background. Thanks for playing with us at FTHS!

Lyn pravi ...

This is precious!This is a great take on the sketch - love those glitter papers you created and your great coloring! Thanks for joining the challenges at From the Heart Stamps.
Lyn

Marianne's Craftroom pravi ...

Cute card thanks formplaying at agoac. I have some candy on offer

Renata pravi ...

Lepa bleščeča voščilnica, zelo mi je všeč.

Maarit at Violets Corner pravi ...

Fabulous card with fantastic colours, thank you for playing with Sweet Stampin'.

Love and hugs
Maarit

Ashley pravi ...

Cute card! I love all the sparkles, and the image is SUPER cute! Thanks for joining us at The Robyn's Fetish Challenge!

~Ashley
DT member

Céline pravi ...

gorgeous card
thanks for playing with us at paradise of stamps
hugs
céline

Melissa L. pravi ...

Super cute, Ma-mi! I love the design and the lovely colors. Thanks for playing along at HLS MM.

Carol pravi ...

So cute. Thanks for showing your "Shine" at HLS this month. Carol DT x