ponedeljek, 2. september 2013

Jekleno dekle z gumbom namesto srca

Motiv Tin Sassy (Sassy Studio Designs), sponzorja izziva na Artistic Inspirations, mi je dal misliti, kako bi na kovinsko folijo prenesla motiv iz digitalne voščilnice. Domislila sem se acetatne folije za tiskalnik, ki služi samo temu, da detajle prenaša na podlago iz kovine. Folije se moram večkrat poslužiti, vsaj dokler ne porabim paketa za tiskalnik, ki sem ga kupila pred dobrim desetletjem - grafoskopi so v šolah večinoma končali na podstrešju.

Kako je nastala ta voščilnica?
Najprej sem trikrat natisnila podobo Tin Sassy: prvič na navaden kartonček, drugič na folijo in tretjič zrcalno na navaden papir. To zrcalno podobo sem nalepila na malo večji jogurtov pokrovček iz folije ter izrezala oblačilo iz pločevine. Nato sem pobarvala preostale dele (obraz, lase, krilo) in "obleko" zalepila čez pobarvano podlago. Nazadnje sem še dodala acetatno folijo ... uporabila pa sem jo zato, da so zakovice iz oblačila vidne na podlagi. Cel sendvič sem zlepila skupaj (folija se drži le pod gumbom) in obrezala. 


Podlago sem naredila iz alufolije, ki sem jo zalepila na navaden papir in izrezala želeno obliko. Del kroga iz alufolije sem premazala s temno sivo akrilno barvo, ko se je malo posušila, sem odvečno barvo odstranila. Žal se vsi ti kovinski deli bolj slabo vidijo, ker sem voščilnico skenirala (fotoaparata še nimam). Na fotografiji del, ki ga nisem izrezala (ob boku in med rokami in telesom), veliko bolj izstopa kot na originalu.

In še zadnji dodatek: na mesto, kjer je na štampiljki kovinsko srce, sem pritrdila gumb - tudi tega sem pobarvala z akrilno barvo.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:


UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Sassy Studio Designs (Steampunk Sassy Vivian)
PAPIR/PAPER
Anita's Cards and envelopes (square white); domača zaloga papirja 
BARVE/INKS
akrilne barve; Copic markerji
DODATKI/ACCESSORIES
alu folija; acetatna folija; gumb
PRIPOMOČKI/TOOLS
Papermania heat tool; Cuttlebug; Crafts Too (Scallop circles); Spellbinders (Squares XL); tiskalnik Epson L800; Fuse; Bind it-all; 

7 komentarjev:

sandie pravi ...

WOW such a creative idea and so clever, and love the finishing touch of the button. Thanks for joining us at ATSM

Mojca pravi ...

kako super ideja. lp

Anonimni pravi ...

Love your feisty lady and your touches of red. Great interpretation of our photo inspiration challenge. Thanks for joining the fun at ATSM. Good Luck! Monika

Danica pravi ...

Tole je pa kar nekaj dela. Dobro si jo naredila.
Lp Danica

Janja pravi ...

Že naslov me je pritegnil :). Krasno si jo naredila. Lp

Shirley pravi ...

Great image - love the background to the image. Thanks for joining in with us at Friday Sketch Challenge.
Shirley xx

Svenja pravi ...

Wayyy cool! That's heavy metal for you. Love, love, love it! Thank you for playing along with the Daring Cardmakers.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022