ponedeljek, 16. april 2012

Velikonočna dekoracija




Imela sem dober namen to objaviti pred veliko nočjo, da bi lahko vsem zaželela vesele velikonočne praznike vsem vam ... zadnje čase imam malo odpora do računalnika ...

Zunaj je pomlad. Sicer so zadnji dnevi deževni, vendar se vedno najde malo ugodnega vremena, da s Kljunčkom skočiva v najin vrtiček in opazujeva, kako korenček prihaja iz zemlje, posadiva kaj novega ... Kljunčka pa komaj odvrnem od tega, da bi vrt zalil. Kakšno veselje je bilo, ko je v petek lahko zalil robido in tri grmičke borovnic, ki sva jih na novo posadila v zemljo. Priredil jim je pravi mali plavalni tečaj. Tako obožjue vodo, da bi še v nalivu zalival.

Z idejami malo od tu in malo od tam ter z lastnimi prilagoditvami je nastala zgornja namizna velikonočna dekoracija. Poceni, lično in eko. Žal je bilo vreme tako oblačno, da so fotografije temne. Kasneje sem pozabila ponovno fotografirati, zdaj pa je radič že malo preveč zrastel, rdeči pirh pa je že zdavnaj končal v naših želodčkih.

Za izdelavo pa sem potrebovala skoraj 3 tedne. Dovolj zgodaj je namreč potrebno posejati seme (preverite čas kaljenja). Jaz sem ga najprej namočila v vodi, nato pa položila na tanek sloj vate. Vse skupaj pa na žlico zemlje. Nato sem lovila sončno toploto, da bi seme čim prej vzkalilo ... sem se že bala, da mi ne bo uspelo.

Sicer pa sem spravila na kup škatlo za jajca, ki sem ji odstranila pokrov, sveči, ki sta mi ostali iz adventnega venčka, ter nekaj drobnarij, ki jih je Kljunček dobil za veliko noč.

5 komentarjev:

Keti's Projects pravi ...

Uff, zelo dobra ideja. Ampak je pa res treba vnaprej premislit in pripravit, da zemlja "ozeleni".

Zelo domiselno. Hvala, da deliš z nami.

dekoracija pravi ...

This is so nice. Fantastic idea, thanks for sharing this with us.

Borko z motorko pravi ...

Super zadeva....zelo lušno in prijetno!

Jana pravi ...

Tale prejšnji komentar je od mene in ne od Boruta (moj dragi)...po pomoti sem se logirala na njegov account :-)

še enkrat da bo uredno...super zamisel in zelo prijetna zadevca!

MA-MI pravi ...

Jana, hvala za prijeten komentar. Lp, Maja

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022