torek, 7. februar 2012

Večnamenske origami ovojnicePo dolgem času sem se spet malo poigrala s papirjem. Tokrat sem izdelala nekaj malih darilnih vrečk. Za osnovo sem izbrala preprosto obliko vrečke, ki me je navdušila že dolgo nazaj.
Pred leti sem imela dopisovalko z Japonske, ki mi je eno majhno darilce podarila v taki mini-mini ovojnici. Ker je izdelava preprosta, nisem imela težav s posnemanjem.

Uporabna je za semena in druge drobne predmete. Če nimam vrečke za kakšne drobnarije in je pri roki kos papirja, jo izdelam kar mimogrede. Osnova ovojnice je kvadrat, ki ga prepognemo po diagonali v trikotnik, nato vogala na pregibu zavihamo navzgor (stranica naj bo vzporedna z dnom vrečke), nazadnje še enega od zgornjih vogalov zataknemo v zgib, napolnimo z želeno vsebino ter še drugi vogal zataknemo kamor prvega ... sem bila jasna?  Vse se zelo dobro drži skupaj brez kančka lepila. Uporabila sem doma natisnjen 80-gramski papir, lahko bi tudi časopisnega. Vrečki za semena sta izdelani iz raztrgane eko vrečke.

 
 

 Te vrečke bom imela za manjše delce nakita, kot so uhani in obeski.

9 komentarjev:

MarikaGabez pravi ...

Hvala ker si me spomnila na te mini kuvertice. Koliko vsega tega človek pozabi in kako se veseli, ko znova najde nekaj od teh "pozabljenih in izgubljenih" stvari.

Vladuška pravi ...

Fino se je takole poigravati s papirjem. Praktična zadevica.

Janja pravi ...

Kako so ljubke te male vrečke - kuverte :). Lp

Marina pravi ...

o to me pa spomni na moja otroška leta, ko sem kot nora izdelovala stvari iz papirja v origami tehniki=) super si se to spomnila=)lep dan...pappa

MA-MI pravi ...

Hvalaza vaše komentarje! Te ovojnice so res praktične, saj je ponavadi kos papirja vedno pri roki ... iz nje se natrže vsaj približen kvadrat in nato z zgibanjem sestavi skupaj. Ne potrebujemo ne škarij ne lepila. Kos časopisa ali kakšno reklamo pa se povsod najde.

Goga pravi ...

Super kovertice- vrečkice, v mladoh letih smo jih na veliko izdelovali, potem pa so kar zatonile v pozabo.

Marko pravi ...

Enostavno - luškano.

Mihaela pravi ...

Zelo luštne vrečkice! Sem zelo vesela, da sem jih našla!

DidiArt pravi ...

zelo koristno, zelo recesijsko :) lp

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022