ponedeljek, 01. avgust 2011

Prva počitniška ... PIRAMIDA


Vsako leto se še posebej potrudim, ko ima moj Kljunček rojstni dan. Vedno najprej ugotavljam, katera tematika mu je trenutno najbolj pri srcu in od tam se lotim snovanja voščilnice. Za prvi rojstni dan je bil to traktor, leto kasneje so bili aktualni mlini in vlaki. Letos sem mu izdelala voščilnico v obliki piramide, v kateri se je skrivalo čokoladno jajčke ... smo pa še vedno pri prevoznih sredstvih.

Tokrat sem izbrala štampiljke, ki sem jih sredi zime kupila v Hofferju. Skušala sem jih uporabiti čim več. Ozadja sem samo nakazala z voščenimi barvicami, prevozna sredstva sem ena lepila direktno na papir, druga pa s 3D lepilnim trakom. Na vrh sem dodala vrvico, na katero sem privezala Kljunčkovo ime.

Nad najljubša vozila (dvigalo in gasilski kamion) sem nalepila št. 3 ... kako hitro teče čas se zavem šele, ko pogledam mojega mladiča.

Vsekakor semafor ni smel manjkati: mulc že ve, da je pri rdeči treba počakati in pri zeleni gremo naprej ... pa še to, v avtomobilu ne rabim piskanja, če se slučajno ne bi privezala, saj me Kljunček vsakič preden gremo z dvorišča vpraša: "Mama, si se zavezala?" Na to je pozoren od 2. leta naprej.


Nad voščilnico je bil navdušen, cele tri dni se mi je zahvaljeval zanjo ter me objemal. Povsod jo je nosil s sabo, zdaj pa jo ima na nočni omarici. In to mi največ pomeni.

To je bila prva stvar, ki sem jo izdelala, ko sem začela dopust, zato jo prijavljam na Craftalnico.

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Hofer 
PAPIR/PAPER
šeleshamer; ostanki papirja
BARVE/INKS
VersaFine (Onyx Black); voščenke; Copic markers
DODATKI/ACCESSORIES
/
PRIPOMOČKI/TOOLS
tiskalnik Epson L800 

5 komentarjev:

Andreja L. pravi ...

Dobro izgledajo tele štampiljke in piramida ti je krasno uspela :-))

Simko pravi ...

Prelepa čestitka za 3-letnika in super ideja tale piramida.

Janja pravi ...

Ne samo lepa še poučna je :). Lp

BojaMoja pravi ...

Jaz nisem mogla verjet, kako je bil lansko leto Matevž vesel čestitke-ruzačka z Ben10. Še vedno jo ima in še vedno se mi na vsake toliko zahvali.
Nekateri otroci imajo neizmeren čut za tisto, kar jim izdelaš in podariš iz srca, nekaterim pa to ne sede.
Še dobro, da je tvoj Kljunček bolj podoben mojemu Matevžu :)

ma-mi pravi ...

Tudi jaz sem s tem nadvse zadovoljna. Kljunčku več pomeni, da nekaj počneva skupaj (greva na sprehod ali kaj ustvarjava) kot pa vse igrače. Odkar je dobil voščilnico iz malih koščkov papirja izdeluje voščilnice zame. Prav zabavno ga je poslušati, kako reče: "Mama bom naredil četitko zate, boš vidla." Potem nekaj nariše, obvezno preluknja s katerim izmed mojih luknjačev ter lepilni trak tudi ne sme manjkati.