torek, 7. junij 2011

Zabava z jekleno žico



Med pospravljanjem so mojo pozornost pritegnile svetlomodre steklene kroglice, ki sem jih nabavila že pred več kot letom dni. Večkrat sem se znašla pred potrebo po nakitu v svetlo modri, a nisem imela kaj prijeti v roke. Spomnila sem se slike v eni reviji (ki je kot ponavadi nisem našla), zato sem malo preizkušala, kako bi tole izvedla.
Najprej sem poskusila s klasičnimi 2-milimetrskimi štoperji, a so bili premajhni, zato sem poiskala tiste večje, ki jih imam vedno nekaj na zalogi in skoznje mi je uspelo stlačiti jekleno žičko kar 6-krat.
Poskusila sem več različic, a tale mi je bila najbolj všeč. Ker sem imela le 10 kroglic (in eno sem med hranjenjem nekam založila), sem morala verižico z nečim podaljšati. Poskusila sem več variant, na koncu pa sem se odločila za dodajanje belih ploskih kroglic in elipsastimi členi za verigo.




5 komentarjev:

Helena pravi ...

Si se morala kar fajn namučiti, da si naredila povsod enake zanke in zavoje :) Čudovita ogrlica in uhani.

Vladuška pravi ...

Lepa barva in te žičke okoli dajo pravo piko na i.

Simona pravi ...

A ni hecno, kakšne zaklade odkrivamo med pospravljanjem. Čudovit nakit.

MA-MI pravi ...

Helena, v bistvu mi je šlo kar hitro od rok, nisem ničesar merila in če natančno pogledaš, se žičnata krilca med sabo razlikujejo, a na prvi pogled to ni tako očitno.

MA-MI pravi ...

Sem pa po očetu podedovala čut za to ... on obreže živo mejo v popolnoma ravnih linijah brez vrvice in drugih pripomočkov.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022