sobota, 11. junij 2011

Vonj po poletju


Še preden sem prebrala o izzivu na Craftalnici: Modro poletje, sem imela že izbrane papirje ter svetilnik, a ni in ni šlo skupaj. Ko sem na spletu iskala novo fotografijo svetilnika, sem naletela na lušno ladjico. Spomnila sem se, da imam nekje shranjeno šablono jadrnice ... a sem kar naredila novo. Najbolje uspeli del pa se mi zdi morje, kjer sem širši trak za zavijanje prepognila na pol ter ga spela z navadnim spenjačem. Ker je trak satenast, daje resnično vtis valovitega morja. Trup ladje je iz srebrnega traka, ki se uporablja pri elektriki.

Rešilni obroč sem si sposodila pri Vladki, dodala sem še fotografijo mojega Kljunčka ter nekaj nakitkarskih dodatkov, ki jih tako rada vkomponiram v voščilnice.

In nastala je voščilnica za 11-letnega fantka, Kljunčkovega bratranca.


Voščilnica je narejena v srebrni (trup, senčenje, sponke, žička, zvezdica), modri (ozadje, trak-morje, križci na jadru, senčenje obroča, kroglici ob imenu) in beli barvi (jadro, obroč, napis imena); edini stvari, ki iz te barvne sheme izstopata sta rdeča na rešilnem obroču in slika v barvi sepija. Uporabila sem papir Au coin de l'objectif.

Fotografije niso najbolje uspele, ker sem jih posnela z bliskavico, pozno zvečer, kajti naslednjega dne je voščilnica odšla že na pošto.

9 komentarjev:

Klara pravi ...

Fuuulll srčkana...tale slikca je prav posrečene. :)

Vladuška pravi ...

Zelo lepo si tole sestavila in domiselno se mi zdijo ti valovi, ki res zgledajo kot bi valovali in kako si iz obroča izpeljala ime in znotraj njega postavila sliko.

Janja pravi ...

Zanimivo izdelana voščilnica. Mornarček ♥. Lp

Simona pravi ...

Meni je lušna. Je je bil bratranec vesel, kajne?

Marina pravi ...

u kok je simpatična...

MA-MI pravi ...

Punce, hvala za vaše komentarje.

Tanja E. pravi ...

Prav posrečena in vedra čestitka, ob kateri se ti morajo usta nasmejati. LP:)

BojaMoja pravi ...

:) tudi meni se dopade ime, ki visi z rešilnega obroča :)

Tina pravi ...

Krasna voščilnica. Vse je tako lepo sestavljeno, dodatki nakitkarskega materiala pa res tako dobro izpadejo.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022