sobota, 13. oktober 2018

Diamant


 Nocoj sem malo šivala ... Najprej sem naredila ozadje - ni bilo težko - malo razredčene Izink barve sem z rokavico (ko kupujem kruh, plastične rokavice ne zavržem, ampak jo vtaknem v žep in jo ponovno uporabim za dokaj kontroliran nanos barve), ker pa to ni bilo dovolj, sem podlago še malo škropila z barvo s pomočjo čopiča in nazadje še s Perfect Pearls v vodi. Papir se je sicer temu primerno zvil, ko pa je prespal noč pod utežjo, se je vrnil v želeno stanje.

Realize your most beautiful dreams

 Čez papir sem postavila skico diamanta ter na stičičih črt s šilom naredila luknjice. Potem pa sem gledala televizijo in šivala ... Ker sem že malo pozabilila, kako to gre, sem kar dvakrat podirala. Izkazalo se je, da je najbolje začeti šivati notranjost in nazadje potegniti dolge črte za obrobo. Zunanje črte sem obrobila dvakrat. Nazadnje sem še odtisnila napis ter zalepila nekaj luskic.


Pa še tretja voščilnica, s katero sodelujem na dobrodelni akciji EUROPA DONNA. Za vsako od treh sem uporabila delček napisa iz Tinine štampiljke.


Europa Donna Slovenija je članica evropske zveze Europa Donna s sedežem v Milanu, ki šteje že 46 držav članic. Smo samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezujemo zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Glavni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo. Rak dojke je najpogostejši rak pri ženskah. V Sloveniji letno zboli več kot 1200 žensk. Mesec oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki ga tudi v okviru Slovenskega združenja vsako leto obeležujemo. V letošnjem letu bi radi pripravili nekaj novega, svežega in pozitivnega z namenom osveščanja in detabuiziacije raka dojk. 


Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:



UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Najlepši par (Sanje)
PAPIR/PAPER
Anita's Cards and envelopes (A6 white); domača zaloga papirja
BARVE/INKS
VersaFine (Onyx Black); Izink (Orchid); Perfect Pearls v razpršilu z vodo
DODATKI/ACCESSORIES
preja za vezenje; luskice (sequins)
REZALNE ŠABLONE/DIES
Najlepši par (Pravokotniki s šivi)
PRIPOMOČKI/TOOLS
Papermania heat tool; Hampton Art - Stamp Perfect

6 komentarjev:

Rebecca Hoy pravi ...

Beautiful! Rebecca x

Pamela pravi ...

Beautiful card... thanks for playing with Scrap Dreams!

Andreja pravi ...

Krasna je in diamantu lepo paše roza podlaga :-))
Vesela sem, da si se nam pridružila tudi v tretje v CRAFTalnici in da si spet dobrodelna! ❤️ Hvala ❤️

AndrejaM pravi ...

Zelo lepa voščilnica in super ideja s šivanjem! Hvala, ker sodeluješ v CRAFT-alnici

Keti's Projects pravi ...

Oooo, kako lepaaa. In sem morala dvakrat pogledat tvoj diamant. Najprej sem ugotavljala katera šablona je, potem pa prebrala, da si šivala. TOP!

Valerija pravi ...

Uau, krasno si to naredila.
Hvala, da si se nam pridružila v dobrodelni CRAFT-alnici.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022