četrtek, 15. februar 2018

Feeling Sketchy: Kraljestvo morskih psov

Sem vam že povedala, da sem že božala morskega psa - živega. Bila sem prav presenečena, saj sem si predstavljala, da je na otip čisto drugačen. V bistvu je bilo čohanje malega psička prav prijetno. Spoštujem te živali. Pred leti smo se na poti v Provanso ustavili v oceanografskem muzeju v Montecarlu, kjer so imeli začasno razstavo o morskih psih in so imeli tudi poseben bazen, v katerem so plavali morski psi in so se radovedno približevali našim rokam, da smo se jih lahko dotaknili. Tudi takrat še ne 6-letni Kljunček je doživel to neverjetno dogodivščino. Seveda smo si morali pred božanjem roke umiti in razkužiti.


Tokratno voščilnico sem izdelala po skici za Feeling Sketchy in kot vedno vas vabim k sodelovanju, čas imate do konca meseca.


Tokratni sponzor je Digistamps 4 Joy, ki ima zelo pester izbor digitalnih štampiljk, jaz sem uporabila morskega psa.

Digistamps4Joy :: Your online Digistamp Store

Kako sem izdelala voščilnico? Uporabila sem tri različne vzorčaste papirje z istim vzorcem ter v vse tri izrezala šablono z valovi. Isto šablono sem uporabila tudi na debelejšem belem papirju ter jo pritrdila na osnovo za voščilnico. Papir z najtemnejšim odtenkom sem še dodatno senčila s sivim Distress Inkom, ta košček sem dodala čisto spodaj, nato sem dodajala vse svetlejše odtenke papirja. Zadnja dva koščka sem še dodatno posvetlila: enega z belo barvico, drugega z belim Izink tušem. Tako sem le s tremi barvami papirja ustvarila pravi ombre efekt.


Nato sem po sredini dodala kos pergamentnega papirja: uporabila sem ostanek rezalne šablone, ki pa lepo poustvari obliko valov. Najprej sem pergamentni papir pritrdila zgoraj, nato sem z obojestranskim lepilnim trakom prilepila morskega psa, ki sem ga pred tem pobarvala s Copic markerji ter obrezala s škarjami. Tudi pod pergamentni papir sem dala košček lepila, da na tem mestu drži pergament pritrjen na podlago.


Na koncu sem dodala še ostale okraske: izrezke alg, voščilo in tri kapljice. Za lepljenje na pergamentni papir sem uporabila koščke obojestranskega lepilnega traku, saj se lepilu izogibam, prevečkrat mi je pergament nagubalo in izdelek je postal neestetski. 

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Najlepši par (Sreča čaka nate); Digistamps 4 Joy (Got Ya!)
PAPIR/PAPER
Anita's Cards and envelopes (A6 white); pergament; digitalni papir (Au coin de l'objectif - Collab'Bruissements de vacances); srebrna folija
BARVE/INKS
VersaMark; Whispers embossing powder (Seafoam white)
DODATKI/ACCESSORIES
prozorne kapljice
PRIPOMOČKI/TOOLS
Papermania heat tool; Big Shot; My Favorite Things (Horizontal snow drifts background); Najlepši par (Sreča); Taylored Expressions (Build-a-scene Underwater); tiskalnik Epson L800

9 komentarjev:

Brittany M. pravi ...

What a beautiful card! I love how you created the background to create such a lovely underwater scene!
Thank you so much for joining the Paper Girls 6th anniversary challenge this week!

Nataša pravi ...

Zelo mi je všeč. Res je super.

Sian pravi ...

I love this! Thank you for joining us at Make My Monday. Sian.

Craftyfield pravi ...

The shark looks both scary and funny at the same time! You've designed the perfect background for the creature to swim in! Thanks for joining us at Country View Challenges this month.

Sue - pravi ...

A great card! Thanks for joining us at Make My Monday

Monika Gulyas pravi ...

What a fabulous sea life card!!! Great background!!! Thank you for joining the February challenge of the Country View Challenges!

Loose Stitches pravi ...

fabulous card, love the background! Thank you for sharing with us over at Digistamps4Joy! Hope to see you again!
~ DT Sherry x

Cards by Beckie pravi ...

A great card. I love the background. Thank you for sharing at crafty hazelnuts patterned paper. Rebecca x

Jannie pravi ...

Thank you for joining us at Cuttlebug Mania.
What a cool story and a beautiful card.

Cuttlebugs & Hugs
Jannie

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022