nedelja, 25. junij 2017

Kljunčkova knjiga: Sorbet in prijatelji

Ugotovila sem, da sem pri nadaljevanju Kljunčkove knjige malo zaspala, saj me do njegovega rojstnega dneva ločita še slaba dva tedna, jaz pa imam še kar nekaj strani za dopolnit ... ma kaj ko je bilo te dni tako vroče, pa še Kljunček se ves čas mota naokrog. Izkoristila sem današnji dan, saj je nevihta dodobra okladila ozračje.


Tokrat sem uporabila siciljanski pregovor, ki bo lepo rasel z mojim Kljunčkom. Zaenkrat je prijatelj tisti, ki mu pove, da ima po sladoledu ali čokoladi umazan obraz in da se mora umiti ... kasneje v življenju pravi prijatelj opozori tudi na druge napake.

Le resnični prijatelji te opozorijo, ki imaš umazan obraz.
 Na levo stran sem napisala besedilo. Te strani - kot ponavadi - nisem veliko krasila, saj želim, da oko  takoj "pade" na besedilo. Na koncu sem le dodala drobno rožico z listjem.


Najprej sem s svinčnikom narisala okroglino, znotraj katere sem skicirala kozarček, nato sem vzela Distress Inke ter Izink tuše in se lotila barvanja. Nazadnje sem pobarvala celo ozadje v svetlo modro barvo. Ko se je vse posušilo, sem z masko prekrila lonček in beli del besedila, ter vse skupaj dodbra poškropila z roza in belo barvo.


Pri lepljenju dodatkov je prišlo do manjše nesreče - malo sem razmazala nekaj kapljic, ker sem mislila, da je vse že suho. Nato sem se odločila, da ta efekt uporabim na celi kartici ... tako je napaka postala okrasek. Napis sem odtisnila s črnim tušem ter posula s srebrnim reliefnim prahom. Tako sem rešila problem zares svetlega reliefnega prahu.


Na koncu sem dodala še metuljčka, ki počiva na žlici in nekaj luskic, da vse skupaj poživijo, čeprav se voščilnica, predvsem sorbet, lepo sveti, saj sem za redčenje barve uporabila vodo z bleščicami.

Vse objave knjige za sina najdete TUKAJ.

Stran iz knjige prijavljam na naslednje izzive:








UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
Mavelu (Dobri prijatelji so angeli na zemlji); Memory Box (Butterfly delight); Najlepši par (Okrasimo s cvetjem)
PAPIR
reciklirana knjiga
BARVE
Distress Ink (Tumbled Glass; Picked Rasberry; Dusty Concord; Pine Needles); Izink (Jasmine; Bamboo; Amethyst; Orchid; Topaz); VersaMark; Ranger embossing powder (Silver); Sakura Micron (0,1 - 0,8 mm)
DODATKI
luskice (sequins)
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Memory Box (Butterfly delight)
PRIPOMOČKI
Papermania heat tool; Big Shot

5 komentarjev:

Mrs A. pravi ...

What a beautiful journal page and your mistake has turned out to be a perfect finishing touch to the page after all.
Thankyou for fluttering into the butterfly garden for this challenge. Hugs Mrs A.

Karren pravi ...

Beautiful artwork! This is gorgeous! Thanks so much for joining us at Freshly Made Sketches.

Leigh Penner pravi ...

Great take on the inspiration photo!

Anita pravi ...

Beautiful work! Thanks for joining us at The Challenge.

Cynthia pravi ...

Very sweet journal page. Thanks for sharing with Catch the Bug this week!

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022