četrtek, 4. maj 2017

Tri vrtnice za hitro okrevanje

Za prijateljico z nogo v mavcu. Uporabila sem vrtnice in bisere, ker vem, da so ji te stvari všeč. Tako se bo malo razvedrila in zamotila z odpiranjem, saj zeleni listi delujejo kot nekakšen zatič, da se voščilnica ne odpre kar tako.

Najprej sem sem šla do Big Shota ter izrezala krog v osnovo voščilnice ter tri vrtnice in 4 liste. Tako sem dobila vse potrebno, morala sem le vse sestaviti skupaj.
 Najprej sem se lotila sprednje strani, saj sem jo morala posušiti. Odtisnila sem trakec ter odtis posula z belim reliefnim prahom. Ko sem prah pritrdila na podlago, sem površino poškropila z vodo z bleščicami ter z razredčenim Distress Inkom Tattered Rose, da sem poudarila trak, sem okrog njega razpustila močno razredčen rožnat Izink z metalnim leskom.

Medtem ko sem sušila ozadje, sem se lotila vrtnic. Vse tri sem izrezala iz istega kosa papirja, le da sem manjši dve še lahno premazala z belo akrilno barvo. Sredice sem pobarvala s svetlo zelenim Izink tušem, tudi za večjo sem uporabila malo temno rožnatega tuša. Vrtnice sem namotala skupaj ter še celoto senčila z Worn Lipstick in Pickled Raspberry. Prav tako sem senčila liste, uporabila sem Distress Ink Pine Needles.


Ostalo mi je sestavljanje. Lepila sem ob zaprti voščilnici, saj edino tako sem pravilno umestila vse elemente, da se voščilnica lepo odpira. Vrtnice sem zalepila na spodnjo plast voščilnice in krasijo tudi njeno notranjost. Sem sem zalepila tudi en list. Ostale tri liste sem zalepila na zgornjo plast. Zataknila sem jih med cvetove, zato malo zaustavljajo odpiranje voščilnice. Nazadnje sem dodala še nekaj drobnih biserov, ki lepo dopolnjujejo celoto.



Biseri so tokrat ostali na svojem mestu. Ponavadi se zgodi, da jih že postavim na voščilnico, ko pa bi jih morala zalepiti, se premislim in jih spet pospravim v škatlo. Tokrat so ostali. Mogoče tudi zaradi njihove simbolike ... ob razmišljanju biseri - da ali ne, sem malo pogledala na splet, kaj bo novega. V bistvu sem se spomnila, da so v preteklosti verjeli v njihovo zdravilno moč, pa nisem vedela za katere bolezni so jih uporabljali.
Biser ima zelo pestro simboliko. Dokler niso spoznali, kako nastane, so verjeli, da se biser rodi z bliskom ali s padcem kaplje rose v školjko. Pri starih Grkih je simboliziral ljubezen, v srednjeveški Evropi je bil simbol angelske popolnosti.V indijski tradiciji so z biseri zdravili zlatenico, ustavljali krvavitve in si z njimi pomagali pri zastrupitvah, v Evropi so z njimi zdravili padavico, na Orientu pa so verjeli, da v grob položeni biser obnovi mrliča. Biser simbolizira tudi znanost srca. Moč bisera pomaga izvabiti iz nas najbolj skrite želje in nevidno ustvarja okoliščine, v katerih jih lažje uresničimo.
Tokrat na voščilnici ni napisa, saj sem ugotovila, da nimam niti enega, s katerim bi prejemniku zaželela hitro okrevanje ali kaj podobnega. Eno majhno in preprosto štampiljko s tovrstnim napisom. 

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
Mavelu (Čudovito praznovanje)
PAPIR
domača zaloga papirja (šeleshamer, risalni list)
BARVE
Distress Ink (Tattered Rose; Worn Lipstick; Picked Raspberries; Pine Needles); Izink (Orchid); VersaMark; Ranger embossing powder (Extra fine White); Perfect Pearls v razpršilu z vodo
DODATKI
polperle
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Marianne Design (Englis rose) Najlepši par (Šivani krogi)
PRIPOMOČKI
Papermania heat tool; Hampton Art - Stamp Perfect; Big Shot


23 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Zanimivo si to izdelala in všeč mi je presenečenje ob odprtju voščilnice, kjer se pokaže, da so vrtnice v resnici na spodnjem delu.

Wynn pravi ...

Pretty card in a CAS style. Thank you for joining us at OLL challenges Wynn DT

Deloris pravi ...

What a beautiful card! Thanks so much for joining us at Ooh La La!

Leigh Penner pravi ...

Beautiful take on the sketch!

stampwithsandy pravi ...

Such a beautiful card! Your roses are just lovely, and I like how you placed them on the inside of the card. Thanks so much for sharing with us at The Paper Players!

Linby pravi ...

How pretty and very CAS look. Thank you for sharing with us at OLL.
Lynn x
DT

Josephine pravi ...

What a beautifully elegant creation!

Thanks for joining us at Crafty Cardmakers!

Glenda Atkins pravi ...

Fabulous roses and wonderful card,I really like the placement of them so they appear through the circle opening. Thanks for joining us at Crafty Cardmakers.
Glenda DT

crafty pravi ...

Pretty design. Love the roses. Thank you for sharing it with us at Crafty Cardmakers.
Mary

Cards By MI pravi ...

Lovely looking card with fabby colours. Thanks for joining us over at the Paper Shelter this week.
Love n hugs
Marie

Penny Light/Light Whimsy pravi ...

This is so beautiful, you do amazing work. What a treat it will be to receive this card. Thanks for sharing your talent at Penny's Paper Crafty Challenge!

Kim S pravi ...

These are lovely flowers, and you have designed this card in such a fun way with the opening. Thank you for playing along with us at Freshly Made Sketches.

Lena pravi ...

Great take on the sketch. Love the vibrant flowers. Beautiful CAS card.
Thank you for playing along with us at Crafty Gals Corner.
♥ Lena ~ DT

Darlene pravi ...

Beautiful creation and your roses are GORGEOUS! Sure to bring a smile to your friend's face! Thanks so much for playing in our ‘Flowers’ challenge at Dies R Us! Please come back again soon!

Darlene (DRU Blog Leader)
DIES R US CHALLENGE BLOG
DAR’S CRAFTY CREATIONS Please come for a visit.

laurie pravi ...

Awesome CAS card..love the bright blooms!Thanks for joining us at Dies R Us!

Jane pravi ...

How real do those flowers look! Fab card. Thanks for playing at AAA Cards.

Sazzle Dazzle pravi ...

Super elegant, vibrant and so realistic. Definitely bright and beautiful and thanks for playing along at AAA Cards this week

Maria Giselle B. pravi ...

Very pretty surprise. Love the 3D flowers and how the flowers are actually attached to the inside of the card. Thanks for sharing your creation with us @ Incy Wincy Designs Clean & Simple Challenge. Good luck!-Maria Giselle

Joan pravi ...

This is lovely!! Thanks for joining us at Make My Monday.

Marjeta pravi ...

Super izvedba. Vrtnice so krasne.

Marjeta

Lynne pravi ...

A gorgeous card and the colour of your roses really make them pop. Thank you for joining in at As You Like It x

Sarah pravi ...

They really are gorgeous roses...thank you for sharing with AYLI. Sarah DT

cohenna pravi ...

Very nice. Thanks for joining us at The Crafty Addicts. Good luck.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022