četrtek, 18. maj 2017

Kinetična voščilnica: Fotoaparat

Tina in Vladka sta vedno dober razlog, da se lotim ustvarjanja ... če le mi čas to dopušča in imam zares dobro zamisel. Včasih preprosto ni inspiracije ... večinoma ker ni časa.

V preteklosti sem izdelala že nekaj kinetičnih voščilnic, tokrat pa sem se odločila za drugačen pristop. Priznam, da sem navdih iskala na spletu ... v bistvu sem našla navadno voščilnico v obliki fotoaparata pa sem poiskala, ali obstaja načrt za njeno kinetično različico ... in našla TO ... ter takoj nato izdelala TO ...


Natisnila sem šablono v Pdf ter poiskala približno enako velike šablone za kroge, ostalo sem narezala na roke. Naslednjič moram narediti malo večje luknje za razcepke in tudi tako močno jih ne smem pritrditi na podlago, dobro bi bilo dati vmes en kartonček za distančnik (vsaj zame, ki vedno močno pritisnem razcepke ob podlago), saj je odpiranje zrkla fotoaparata kar trdo. Ker ni nič zlepljeno, bom že ta primerek popravila, vendar ne danes in ne ta teden, saj nimam časa.


Nekaj sem morala dati na notranjo stran. Če bi voščilnica imela naslovnika, bi se najbrž odločila za fotografijo, ker pa sem jo izdelala kar tako, sem vzela prvo štampiljko, ki mi je prišla pod roke. Odtisnila sem jo na akvarelni papir, posula z belim reliefnim prahom ter pobarvala z vodenkami v barvici.

Všeč mi je tudi to, da sem končno porabila nekaj kristalčkov iz zelo stare zaloge: kupila sem jih, ko sem bila še na porodniškem, letos pa bo moj sin praznoval svoj 9. rojstni dan. Okrogle kristalčke sem porabila zelo hitro, kvadratni in oglati pa so mi ostali. Imam jih še za eno tako voščilnico


Edina stvar, ki sem jo zalepila, je šopek z vrtnicami, oz. detajl tega šopka, vse drugo držijo skupaj razcepki. Voščilnico v obliki fotoaparata prijavljam še na naslednje izzive:


8 komentarjev:

 1. Certainly a very fun and different style of card and a very pretty rose image.
  Thank you for joining our 'Roses' challenge this week at Allsorts.
  Kath

  OdgovoriIzbriši
 2. What a fun card! Such a creative idea. Thanks for joining us at The Paper Players!

  OdgovoriIzbriši
 3. Wowo, tole pa je nekaj posebnega. Še nisem videla takšnega super papirnatega fotoaparata. Odlično si to izpeljala in hvala, da si se pridružila.

  OdgovoriIzbriši
 4. Pretty creations and pretty colours, many thanks for joining in our Roses Allsorts theme this week.

  B x

  OdgovoriIzbriši
 5. Such a fun card! Love the rose panel, too! SO happy you joined my color challenge at The Paper Players this week! XX

  OdgovoriIzbriši
 6. Gorgeous idea with pretty rose.
  Thank you for sharing at Allsorts;-))m

  OdgovoriIzbriši
 7. Thanks for joining in the fun at MTTC. Caz DT.

  OdgovoriIzbriši
 8. What a cool idea! Thanks for playing along at Use Your Stuff - Gail

  OdgovoriIzbriši