nedelja, 7. avgust 2016

Bela kot sneg

Mislim, da tako bele voščilnice še nisem naredila - za vse je enkrat prvič! V bistvu sem z rezultatom kar zadovoljna, le pergamentni papir je potreboval nekaj ur "počitka" pod težo, da se je zravnal  ... Poleg tega je zaradi let, ki jih ima, že malo rumenkast, čeprav sem ga imela shranjenega v omari na temnem. Je pa vsekakor starejši od mojega sina ... ki je praznoval 8 let. Vseeno pa ni tako močno rumenkast kot na fotografijah.


Voščilnico sem v celoti izdelala iz risalnih listov ter pergamentnega papirja. Risalne liste sem izbrala, ker so lahno rumenkasti in je njihova belina bliže pergamentovi. Najprej sem urezala tri trake iz risalnih listov, na katerih sem s tremi različnimi reliefnimi srajčkami ustvarila teksturo. Nato sem s šablono Najlepši par izrezala pravokotnik iz pergamenta, ki sem ga kasneje poštempljala z baloni. Balone sem posula z belim reliefnim prahom. S hrbtne strani sem vsak balon "pobarvala" z belim Sharpie markerjem ter z razredčenim belim Izink tušem. Pergament se je po tem malo zvil, zato sem ga morala ravnati. Še prej sem na zadnjo stran (tako da sem enakomerno namazala tanko plast lepila) zalepila oblačke, ki skrivajo 3D blazinice. Ostalo mi je le še voščilo ... odločila sem se za šablono Najlepši par, ki sem jo uporabila na koščku pergamentnega papirja. Na izrezani kartonček sem odtisnila voščilo, izbrala sem besedo "srečno", ker je lepo zapolnila prostor na kartončku, poleg tega pa se tudi ujema z motivom ... lahko bi jo podarila osebi, ki se podaja na daljše potovanje. Skozi odprtini na kartončku sem vtaknila košček belega traku, tako kartonček malo bolj izstopa s podlage in se v vsej belini ne izgubi.


Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Mavelu (Srečno); Dovecraft (Hot air balloon)
PAPIR/PAPER
Anita's Cards and envelopes (A6 white); pergament; domača zaloga papirja
BARVE/INKS
VersaMark; Ranger embossing powder (Extra fine White)  
DODATKI/ACCESSORIES
trak
PRIPOMOČKI/TOOLS
Papermania heat tool; Hampton Art - Stamp Perfect; Big Shot; Cart-Us embossing folder (Trendy braiding); Craft Concepts (Hexagon illusions); Darice (Checkerboard); Spellbinders (Ribbon tags); We R Memory Keepers (Crop-A-Dile Corner Chomper 1/4)

9 komentarjev:

Damjana pravi ...

Luštna je in res nekaj posebnega. Zelo so mi všeč baloni z belim reliefnim prahom.

Rainey's Craft Room pravi ...

Many thanks for joining in the challenge at AYLI this week with your beautiful card.
Lorraine DT

Vickie Y pravi ...

Very pretty! Thank you for sharing with us at The Sisterhood of Crafters.

Darlene pravi ...

Beautiful creation! Thanks so much for joining us at The Sisterhood’s ‘WHITE on WHITE’ challenge and please come back again soon!
Darlene
one of the 'Sistahs'
The Sisterhood of Crafters
DAR’S CRAFTY CREATIONS Please come for a visit!

Unknown pravi ...

Thank you for joining us at the Morgan's Artworld on this challenge. I just love your card. Thanks again for playing along.
Liw DT at Morgan's ArtWorld.

CRAZYCRAFTSHED pravi ...

Fabulous and wonderful card thank you for joining us over on
Inspiration Destination
Dianne xx
IDCB DT

Sarah pravi ...

A beautiful paper to use and very welcome at AYLI this time. Sarah:0)

Unknown pravi ...

This is so elegant and gorgeous!! Thanks so much for sharing at Crafty Ribbons!
Lucy x

Dee's Craft Room pravi ...

Very pretty design, hot air balloons are so elegant. Thank you for sharing your work with all of us at Crafty Boots Challenges.

Dionne

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022