ponedeljek, 25. april 2016

Ocean ljubezni

Hladen deževen dan, zunaj piha burja, jaz pa sem na toplem ustvarjala ... no, toplo mi je bilo zaradi ustvarjanja, saj smo se odločili, da bomo zdržali brez ogrevanja ... sem si oblekla eno majco več in čaj ponovno vlila v termus. Mraz se je opazil tudi pri ustvarjanju, saj so se barve sušile veliko počasneje.

Mogoče sem se zato odločila za temno modro stran v dnevniku, ki prikazuje nevihto z dežjem. Pa malo sem se naveličala vedno znova bele podlage.


Najprej sem ozadje pobarvala z mešanico modre, bele in črne. Med sušenjem sem naredila načrt ter pripravila vse potrebno: na spletu sem poiskala črno-belo fotografijo kapitana ladje, da sem zapolnila zgornjo četrtino strani. Istočasno sem natisnila misel: "Ljubezen je kot ocean ..." in zgornjo polovico sem imela pripravljeno. Za spodnjo sem uporabila šablono Memory Box, te šablone za valove že dolgo nisem uporabila, čeprav mi je z vsemi drobnimi spiralami zelo všeč.

Najprej sem na svoje mesto "namestila" kapitana ladje. Nato sem celoto dodatno senčila, predvsem rob okrog slike in valove. S pahljačastim čopičem in belo akrilno barvo sem poustvarila dež.

Na kartonček sem natisnila jadrnico ... na koncu sem vseeno tvegala in natisnila še eno jadrnico direktno na osnovo ... ko sem poskušala različne svetle barve na temni podlagi, sem bila presenečena nad intenzivnostjo barve Tskukineko Brilliance Platinum. Na svetli podlagi se skoraj ne vidi, na temni pa je barva bleščeča!

Nazadnje je svojem mestu pristal napis, saj sem očitno na tistem delu malo pretiravala z barvo in se je podlaga dlje časa sušila.


Preostanek dnevnika si lahko ogledate TUKAJ.

Stran iz dnevnika prijavljam na naslednje izzive:

6 komentarjev:

 1. Just perfect and absolutely fabulous! Thanks so much for joining us at The Sisterhood’s ‘GENERATIONS’ challenge and please come back again soon!
  Darlene
  one of the 'Sistahs'
  The Sisterhood of Crafters
  DAR’S CRAFTY CREATIONS

  OdgovoriIzbriši
 2. Za ozadje si izbrala čudovite temne barve, ki naredijo dnevnik nekaj posebnega.
  Celotni dnevnik je čudovit in izbrana misel vse skupaj zelo lepo dopolni.
  Želim ti lep teden, Jana

  OdgovoriIzbriši
 3. Tudi tokratni prispevek v tvojem dnevniku mi je zelo všeč. Še posebno napis in barva, za katero si se tokrat odločila.

  OdgovoriIzbriši
 4. Uuuu, kakšno ozadje! Zelo zelo mi je všeč in zelo originalna ideja!

  OdgovoriIzbriši
 5. Fabulous card love your image and your card design. Thanks for joining us at TPS, good luck with the challenge. hugs Shirleyxxxx

  OdgovoriIzbriši
 6. Super awesome journal page - Thanks for joining in at Mod Squad~

  OdgovoriIzbriši