ponedeljek, 11. avgust 2014

Nov dom in domača marmelada

Že dolgo sem želela izdelati t.i "shaker card": voščilnico z elementi, ki se prosto pomikajo v prosojnem prostoru. Način, kako sem to izpeljala, ni bil najboljši, vem pa, kako bom to naredila prihodnjič. Med folijo in osnovo moram dati distančnik, da vstavljeni koščki papirja oz. bleščice lepo drsijo znotraj prosojnega prostora. Jaz sem z Multi Medium Matte folijo zalepila direktno na papir, kar pa ne daje dovolj prostora za prosto gibanje hišk, src in zvezdic v njem. Kako sem se namučila, da sem stvari spravila narazen za fotografiranje.


Šablono za kozarec sem našla na spletu in jo natisnila na vinilno folijo ter jo z Multi Matte medijem lepila direktno na papir za voščinico. Pazila sem, da se levi rob ujema z levim robom voščilnice. Ko se je lepilo posušilo, sem obrezala folijo in papir, da sem dobila obliko vaze. Folija pa se je dokaj tesno prilegla na papir, zato je premikanje predmetov znotraj plasti težko. Prihodnjič bom poskusila lepiti s termo lepilom bolj na debelo, da bo ostalo nekaj prostora med plastema.


Nazadnje sem se lotila še detajlov. Uporabila sem napis Najlepši par (med transportom iz dnevne v kuhinjo sem izgubila pikico za i in sem jo nadomestila z zvezdico) ter bucko, ki sem jo naredila sama. Vse skupaj sem na voščilnico privezala z oranžno prejico za vezenje.

Voščilnico prijavljam na naslendje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
Steph Davlantes (Jar white)
PAPIR
domača zaloga papirja
BARVE
/
DODATKI
okrasna igla, vrvica
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Memory Box (Breville houses; Hearts & Stars); Najlepši par (Četitke)
PRIPOMOČKI
Cuttlebug; tiskalnik Epson Photo Stylus R200

17 komentarjev:

Mnemosine pravi ...

Ja pa iiiii...tud sama se spravljam k izdelavi "shaker card"...in tvoj izdelek je res cute...in na srečo si izgubila piko na i...ker ta zvezdica...je samo + točka za voščilnico :)

HF

Anonimni pravi ...

So cute and unique! I love the house confetti!!! Thanks for playing this week at CCCB :-)

Adrijana Knez pravi ...

Zelo dobra ideja shaker voščilnice s kozarčkom in motivčki so zelo cart. Tudi mene so prevzele in sem tako naredila konec julija kar tri....in še jih bom, ker so otroci navdušeni.
Upam, da kmalu spet vidim kakšno, ker ta je res čudovita!!!
Pozdravček, Jana

Lori Turner pravi ...

Super cute card - love the colors and how you incorporated a PIN on your label for the jar! Awesome! Thanks for joining us at 4 Crafty Chicks this week xoxoxo

MA-MI pravi ...

Zdaj sicer hitim nadoknaditi zamujeno (2 leti) s sinovim albumom. Eno bom naredila prav kmalu, da popravim vse napake, ki sem jih naredila pri tej. Najbolje je to storiti, ko so napake še sveže - vzame najmanj časa in energije. Hvala za spodbuden komentar. Lp, Maja

Kirsty Vittetoe pravi ...

That's adorable, thanks for sharing with us at CCCB!

oldpunca pravi ...

Lušna je. Si pa kar predstavljam, kako si se mučila, da si jo pripravila za fotografiranje :-). Bucika in zvezdica na napisu super izpadeta.

Unknown pravi ...

Zelo lepa voščilnica, prikupna in igriva!:)

Sid pravi ...

Fab and bright creation, love it !!

Leanne pravi ...

Thanks for playing our challenge at 4 Crafty Chicks! Great job, love the jar and the colors!

Leanne DT 4CC!

Tina pravi ...

Maja, zelo mi je všeč! Super mi je tvoje polnilo v kozarčku...jaz se vedno `zataknem` pri bleščicah... Moraj tudi kaj takega poskusiti. Hvala za idejo :-)!

Vladuška pravi ...

Ja, shaker kartice potrebujejo svoj prostor za premikanje predmetov in za to je najbolje uporabiti 3D lepilne blazinice. To pa je seveda pri kozarcku precej nerodna zadeva, ker bi se videlo skozi in ne bi lepo zgledalo. Ze pri prozornem lepilu je problematicno, ker se vidi. Isti probleme imam sama pri paus papirju in ga za to najraje prisijem na papir, da se lepilo ne vidi skozi. Kaj pa ce bi poskusila tudi rob kozarca zasiti, lahko komot na roko, s tem da naredi podlago malenkost manjso in ko sivas glej, da bo kozarec oz. folija na sredini nekoliko vzdignjena. Mogoce bi tudi to bila varianta.

Ne-Ja pravi ...

Čudovita, vsekaor pa verjamem, da si se namučila za fotografiranje, ker sem sama imela podoben problem. Všeč mi je idej za zvezdico in bucika, kar pokaži še kakšno, ker ti gre super od rok :)

Ros Crawford pravi ...

This is so cute!! Lovely project ... Thanks so much for playing along at CCCB!!

Shell Shearer Swinscoe pravi ...

Fabulous creation & a great idea!

Thank you for sharing with us at Inky Impressions this week, good luck!
Hugs Shell xx

Helen pravi ...

Great card - love the shape you've used.

Thanks for joining us at the CRAFT Challenge.

Helen x

Marge pravi ...

Thanks so much for sharing your unique and FUN shaker card with us @ My Sheri Crafts!!!

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022