sreda, 16. julij 2014

Album: 2. - 6. stran

Potem ko sem naredila naslovnico in še eno stran, je delo kar steklo. Veliko je rezanja, šempljanja, lepljenja in merjenja ... kuhinja je v kaotičnem stanju. Tretjino mize je zasedel Kljunček, ki ustvarja po svoje, zato sem se jaz preselila na pult. Tam režem in lepim dele skupaj. Na štedilniku imam že narejeno, ki čaka na vezavo.

Stran 2: Nosečnost, osnovni podatki, prva fotografija


Hrbtna stran naslovnice vsebuje še dve polovički. Najprej kopijo posnetka ultrazvoka, nato fotografijo mamice kot nosečnice.

Na hrbtni strani te strani je prostor za fotografije. Ustvarila sem ga s suhim embosiranjem navadnega enobarvnega kartona iz Hofferja, ki sem ga potem senčila z voščenkami. Prostor je namenjen manjšim fotografijam in besedilu.

Ker album ni zame, bom v ovojnici dodala nekaj kartončkov za besedilo, ki jih bosta lahko starša poljubno dodala, kjer bosta želela.


Na drugo krajšo stran sem dodala besedilo z osnovnimi podatki o otroku. Tu je tudi prostor namenjen prvi otrokovi fotografiji. Tudi tukaj sem na hrbtni strani uporabila teksturo lesa, tokrat papir iz Hofferja, isti ki sem ga uporabila za stran o krstu.


Stran prijavljam na naslednje izzive:


Stran 3: Razvoj otroka od rojstva do enega leta

Ta stran je namenjena otrokovemu razvoju in napredku, zato sem na notranjo stran nalepila karo papir, ki sem ga natisnila sama (MissTiina). Šele pod lučjo sem ugotovila, da sem uporabila dve različni vrsti papirja. Na zunanji strani sem kombinirala papir Animal Antics in Bo Bunny, Weekend Market Collection.

Stran 3 - zaprta

Zamislila sem si, da bi na sredino zalepili 4 fotografije 5 x 5 cm, za vsako trimesečno obdobje eno. Na karo papir bodo starši vpisali značilnosti v razvoju otroka - tiste, ki so v prvem letu življenja tako pomembne, a jih počasi pozabimo. Tudi na zunanji strani je prostora za 4 fotografije.

Stran 3- odprta

To stran prijavljam na naslednje izzive:


Stran 4: Družina - starši

To stran je navdahnila skica Sketch Saturday: potrebovala sem preprosto stran z naslovom in manjšim okrasjem nekje v vogalu in ta skica je nudila prav to. V bistvu sem se je držala popolnoma. Stran je namenjena fotografiji ali fotografijam otroka s staršema.


Zvezdo sem izrezala s štanco na bel papir in jo nato poštempljala s pikami iz kompleta štampiljk Waltzingmouse, Gingam and co. Tudi celotno površino (predvsem robove) sem malomarno in zabrisano poštempljala z vzorcem prta in pik.


Stran prijavljam na naslednje izzive:


Stran 5: Družinsko drevo

Ta stran mi je vzela največ časa, a sem se pri izdelovanju tudi najbolj zabavala. Naredila sem družinsko drevo. Hkrati sem naredila še žepek za dodatno stran za fotografije z ostalimi sorodniki: prastarši in tetami ter strici ...

Družinsko drevo sem naredila s pomočjo šablone T.Holtz Alterations - Elegant Flourishes. To šablono obožujem, a je ne uporabljam prav veliko. Iz A5 kartončka sem dvakrat izrezala celotno šablono, tako sem dobila še deblo. Le malo sem pristrigla sredinski del in deblo je bilo tu. Ker je bil papir navaden enobarven, sem ga štempljala z Waltzingmouse štampiljko, tako da se motiv iz prejšnje strani nadaljuje.


Stran prijavljam na naslednje izzive:


Stran 6: Prvo kopanje

Tokrat sem se malo poigrala z digitalnimi elementi. Podlago sem ustvarila kar v Wordu, uporabila pa digitalne elemente, ki jih shranjujem kot stranski produkt digitalnih papirjev. Pred nekaj dnevi sem to obsežno mapo že vrgla v koš, potem pa sem se odločila, da jo vseeno prej malo pregledam, ali je v njej kaj uporabnega. Veliko sem zmetala ponovno v koš, nekaj elementov pa sem pustila - predvsem kroge in spirale.

Na to osnovo sem lepila papir - rumenega in bel cik-cak papir, ki sem ga pobarvala s svetlo modro barvico. Nalepila sem še puščico, ki nakazuje, da se še nekaj skriva na kartončku v žepku, ostalo je natisnjeno direktno na 200-gramski bel papir.

Prvo kopanje

Danes sem naredila samo tole, saj sem večino časa pospravljala elemente - nisem še končala, vendar album ima prednost.

To stran prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
Waltzingmouse (Gingham)
PAPIR
reciklirana embalaža; papir (Bo Bunny; First Edition; Max Bringmann KG); domača zaloga papirja
BARVE
Distress Inki; Copic markerji 
DODATKI
/
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Spellbinders (Labels 5); Nellie Snellen (Litle stars); Sizzix Bigz (Tim Holtz Fanciful Flourishes)
PRIPOMOČKI
Cuttlebug;  We R Memory Keepers (Crop-A-Dile Corner Chomper 1/4); tiskalnik Epson L800; pisave (Janda Capslock; Janda Elegant; Janda Hide and Seek; KG Defying Gravity)

18 komentarjev:

brenda pravi ...

What a great creation, thanks so much for joining in at Allsorts challenge.

B x

Vladuška pravi ...

Wowo, tole pa je krasno nadaljevanje in veliko dela, truda in ustvarjalnosti je v njem.Se posebej pa sem navdusena nad tem drevesom zivljenja.

Sue Nicholson pravi ...

Lovely work, thanks for joining us at CC&CC cheers Sue x

Virginia L. pravi ...

Fabulous tutorial on your mini page album! So glad that you join the fun over Simon Says Stamp Wednesday Challenge!

Sarah pravi ...

Great project! Thank you so much for joining us at Allsorts for our Splish, Splash, Splosh challenge this week x

Unknown pravi ...

Wow!! Love ALL your amazing projects! Love all the papers. Love that circle of bubbles! That is fantastic!!! Thanks so much for playing along with us at Open-Minded Crafting Fun Challenges!!! Good Luck! I hope we see you again!!

- Susan, Co-Owner @ Open-Minded Crafting Fun Challenges
{Scrap A Thousand Words}

Ne-Ja pravi ...

Noro dober albumček nastaja pod tvojimi prstki. Novopečena starša bosta navdušena :)

Mervi pravi ...

Fabulous card.
Thank you for sharing at Allsorts Challenge, welcome again;-))m

Grenouille Greetings pravi ...

Wow! This is a fabulous album. I love all of the different page designs and your clever fold out sections. Thank you for playing along with us at Sketch Saturday this week with your 4th page. Hugs, Lesley

Unknown pravi ...

What a lovely creation! Just love the colors! Thanks for playing at Open Minded Crafting Fun. We hope to see you next challenge! Good luck.

Cathi ONeill pravi ...

Great project, love all the patterns you used! So glad you joined is at Berry71Bleu.

sammi pravi ...

Great project! We really appreciate you playing along with our open minded challenge at Open Minded Crafting. Hope you join us, again, next time! ~~Sammibug~~ DT Member For Open Minded Crafting

Unknown pravi ...

Great take on this month's challenge! Wonderful use of patterns! Thank you for playing along with us at Berry71Bleu!!

Crafting Vicky pravi ...

Very pretty project. Love that they are all different!

Thanks for joining our fortnightly challenge here at Open Minded Crafting Fun Challenge. Hope you will join us next time co-owner Crafting Vicky.

Peggy T. pravi ...

Such a lovely project. Thank you for joining us at TTCRD Challenge. I hope you will join us again soon.

Peggy T.
DT member

Dana Tatar pravi ...

Great project! I love all the little dragons and the fun prints. Thanks for joining the Berry71Bleu Challenge! :)

Unknown pravi ...

Great job!! Love all the different patterns you used!Thank you for sharing with us at berry71bleu.

Denise van Deventer pravi ...

Great project and those patterned papers are so very sweet and special! Thanks so much for playing along with us at Berry71Bleu! ;-)

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022