torek, 17. september 2013

Oguljena eleganca - prvi poizkus

Sicer to ni moj stil izdelovanja voščilnic, vendar (in mogoče prav zato) sem se želela prezkusiti v tem. Prvotni namen je bil ustvariti ležečo voščilnico, vendar je bila površina premajhna in bi bilo vse preveč natrpano.

Za osnovo sem izbrala voščilnico iz surovega, rjavega papirja. Nato sem vzela v roke kartonček (iz enega od neuspelih poiskusov barvanja odtisa, kamor barva pronica tudi na hrbtno stran ... bolj oguljeno kot tako), ki sem ga prebarvala z belo akrilno barvo v neenakomernih nanosih. Robove sem zdrgnila s škarjami ter jih senčila z distresom v rjavi barvi. Na vse to sem odtisnila štampiljko s pisavo, ki sem jo neenakomerno premazala s črnilom.



Ustrezno velikost valovite lepenke sem kar natrgala, robove sem senčila z rjavim distresom, poleg tega sem od daleč kartonček poškropila s črnilom v spreju, spet v rjavi barvi. Dodala sem trak (iz katerega sem predhodno izdelala pentljo ter mu dodala kamenček, taka oglata oblika kamna mi še dodatno deluje bolj kot oguljeno zastarelo), naštancala obrobo na rožnat papir in pritrdila broško v obliki rože.


Aja, slednjo sem izdelala najprej ... kvačkala sem jo ob gledanju televizije, dodala sem še list iz stekla in žice ... mislim, da bom izdelala še eno zase ... ali pa jo bom dala na sponko za lase.


Spet se je zalomilo pri fotografiranju ... očitno moram kupiti nov fotoaparat, potem se bo tudi kabel ta starega pojavil. Ponavadi je vedno tako. Tokrat mi niti sv. Anton ni pomagal, čeprav ga že celo poletje, ne le prosim, ampak rotim, naj mi pomaga najti kabel. Sem že mislila, da ne bom uspela objaviti fotografij, saj sem morala posneto s fotoaparatom najprej prenesti na tablični računalnik, naložiti aplikacijo, da sem lahko prenesla slike na splet in nato naložiti na svoj računalnik, jih vsaj malo izboljšati ...

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Hero Arts (La lettre)
PAPIR/PAPER
Papermania Cards and envelopes (A6 kraft); valovita lepenka; domača zaloga papirja 
BARVE/INKS
akrilne barve; Distress Ink (Vintage Photo; Tattered Rose)
DODATKI/ACCESSORIES
kvačkan cvet (broška)
PRIPOMOČKI/TOOLS
Marta Steward punch (Four petal flower)

14 komentarjev:

oldpunca pravi ...

Vrhunski rezultat trdega dela :-) Zelo mi je všeč. Kvačkana vrtnica pa je pravi bonbonček :-) Predvidevam, da boš kabl našla na najbolj nenavadnem mestu :-))

Andreja pravi ...

Zelo zelo lepa vintage voščilnica je nastala in zelo všeč so mi rahlo "umazane" barve :-))
Krasno broško si skvačkala!
Hvala Ti, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici in :-)) Srečno!

Klara pravi ...

Kako lepa voščilnica in krasna vrtnica!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Zelo zelo zelo lepa
lp Tamara

Trenutki kreativnosti pravi ...

Tudi tvoja je zelo lepa. Všeč so mi barve in rožica je fantastična. Lp

helena pravi ...

Čudovita je. Rožica je pa sploh zakon.

Sandra pravi ...

Such a sweet card! Love the crocheted flower with the corrugated cardstock in the back. Thank you so much for joining us at Simon Says Stamp Monday Challenge. Hugs, Sandra

Janja pravi ...

Zelo je lepa.
Hvala, ker sodeluješ na 9o. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Ayaa pravi ...

Čudovita!

moyca pravi ...

Lepa je..in ta stil ti očitno paše:)

Goga pravi ...

Wauuuuuuuuu, krasna, krasna voščilnica. Kvačkana vrtnica je pika na i Shabby izgledu. Nekoč mi je Janja rekla, da so ji teme katere ji niso pisane na kožo največji izziv,tebi je tudi krasno uspelo.

Hval, da si se poigrala z nami v Craft-alnici; Lili

Tina pravi ...

Ooo, kako je lepa!!! Vse na voščilnici je krasno in se super lepo združi v nežno, romantično celoto. Rožica pa je fenomenalna in to narejena ob TV... Bravo!!! Hvala, ker si se nama pridružila. Aja, bom tudi jaz mislila na tvoj kabel...

AvE's Crafts pravi ...

Lepa, rožica doda piko na i :)

Vladuška pravi ...

Zelo se mi dopade tale tvoja romanticna in postarinjena varianta. Krasnos e znajdes v tem stilu.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022