nedelja, 3. marec 2013

Risanje z nitjo

Jutri praznuje moja sestrična 30 let, zabavo pa je priredila danes. Tako sem voščilnico kar "zašila". Za letos sem si zadala kar nekaj ustvarjalskih ciljev ... med drugim tudi, da imam vsaj eno objavo na teden ... očitno bom morala nadoknaditi. S to voščilnico pa izpolnjujem še en cilj - preizkusiti novo tehniko enkrat na mesec.

Da bom lahko nadoknadila zamujeno ... minilo je že kar nekaj tednov od novega leta, bom morala malo pohiteti z objavami. Začenjam z ... težava ... Angleži temu rečejo "pickpoint", Nemci "Fadengrafik", kaj pa Slovenci? Pomen v Nemščini mi je bližji ... naj bo "risanje z nitjo".

Čeprav je našit motiv zelo zanimiv, je večina teh voščilnic (vsaj meni) pustih ... in jaz nisem ljubiteljica preobloženih voščilnic. Malo sem raziskovala in opazovala, katere voščilnice v tej tehniki so mi všeč in prišla do zaključka, da MORAJO IMETI OKVIR.









To je moja prva voščilnica, na kateri sem risala z nitjo. Izbrala sem zelo preprost motiv (ponavadi so mi taki tudi najbolj všeč). Originalen motiv sem malo predelala, ker so se mi zdele niti preveč skupaj ... tako sem naredila svojo razporeditev (ne morem mimo tega, da nekaj naredim po svoje). Najprej sem krake nameravala narediti vsakega v svoji barvi, a nisem našla škatle za vezenje ... edina preja, ki ni bila na mestu, je bila črna z leskom. Tako sem za podlago izbrala vijolično (ki se na sliki ne najbolje vidi).

Kartonček sem zalepila na valovito lepenko in vse skupaj na okvir iz zlate folije ... ker nimam tako velikega kvadrata, sem okvir naredila iz dveh pravokotnikov, spoj pa sem zamaskirala z vijolčnim trakom (sicer ga ne bi bilo tam). V originalu sta trak in kartonček veliko bolj skladna (trak je na sliki bolj rdeč, kartonček pa bolj moder kot v resnici). Z vijolično so vedno težave.


Spodaj se lepo vidi lesk niti, s katero sem delala.


Voščilnico prijavljam na izziv v Craftalnici - šivanje.


UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
/
PAPIR
Anita's Cards and envelopes (square white); domača zaloga papirja
BARVE
/
DODATKI
vijoličen trak; črna nit
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Spellbinders (Classic scalloped rectangles LG)
PRIPOMOČKI
Cuttlebug; We R Memory Keepers (Crop-A-Dile Corner Chomper 1/4)

3 komentarji:

Mojca pravi ...

Uau krasen motiv si izbrala! in super izgleda. lp

Tina pravi ...

Zelo je lepa!

Andreja pravi ...

Zanimiv vzorec si naredila! Všeč mi je :-))

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022