četrtek, 23. avgust 2012

Kaj pomenijo barve?



Na tem sem delala celo popoldne. Že nekaj časa sem razmišljala o okroglem "albumu" in tako sem ga tudi izdelala. Ko delam poizkuse, vedno uporabim zanimivosti, ki jih poberem s spleta. Tokrat sem izbrala barve, saj mi je to omogočilo uporabo barvnih kartončkov.

 Sprednjo stran kartončka sem okrasila, na zadnjo pa sem nalepila besedilo o pomenu posamezne barve.

  
Bela simbolizira jasnost. Barva snega je barva nedolžnosti in čistosti, nenazadnje se prav zato neveste odevajo v belo. Izžareva prosojnost in plemenitost ter priča o čisti in občutljivi osebnosti. Belo stanovanje je svetlo, vendar preveč beline deluje bolnišnično in sterilno. Zato je priporočljivo, da bele stene popestrimo s slikami ali rastlinami. Telo se na belo odziva pozitivno, saj so v njej združene vse barve.
Beli krog prijavljam na naslednje izzive:

Rumena je barva sonca. Aktivira in poživlja ter osvobaja pred strahovi. Kdor se oblači v rumeno, se počuti odprtega in mladega. To so predvsem aktivni ljudje, ki se radi dokazujejo. V stanovanju, denimo na zidovih, ima rumena pozitiven učinek.Ohranja budnost in prispeva h koncentraciji.


 Oranžna razglaša veselje do življenja. Ljudje, ki nosijo oranžna oblačila, so delovni, polni energije in kreativni. Kdor se tudi v domu obda z oranžno, običajno zjutraj zgodaj vstaja. Tistim, ki imajo težave z zgodnjim vstajanjem, zato priporočajo, da si z oranžno barvo olajšajo začetek novega dne. Oranžna ni primerna za jedilnico, ker spodbuja apetit.


Oranžni krog prijavljam na naslednje izzive:

Rdeča je signalna barva. Rdeča plesna obleka izraža samozavest, ženska, ki jo nosi, naj bi se počutila zapeljivo in dominantno. Rdeča v spalnici in rdeče spodnje perilo govorita o spolnem poželenju. Kljub temu velja, da preveč rdeče škoduje. Številni ljudje v rdečem okolju tožijo zaradi težav s spanjem. Rdeča luč deluje toplo, dviguje krvni pritisk in pomaga pri prehladnih obolenjih.
Rdeči krog prijavljam na naslednje izzive:

Zelena simbolizira harmonijo. Nežni in sramežljivi ljudje pogosto posegajo po naravnih zelenih odtenkih, kot sta travnato ali listnato zelena. Življenje radi opazujejo, vendar s soljudmi prihajajo v stik le, kolikor je to treba. V stanovanju zelena deluje pomirjevalno, še zlasti je primerna za kopalnice ali spalnice. Tudi na organizem, predvsem oči, deluje pomirjevalno. Velja, da zelene rastline v pisarnah prispevajo k prijetnemu vzdušju in razbijejo sicer prevladujočo sivino.

Zeleni krog prijavljam na naslednje izzive:

Modra je barva miru. Tisti, ki se rad oblači v modro, je sposobna oseba konzervativnega značaja, ki si v zasebnem življenju želi veliko naklonjenosti. Doma je modra zofa oaza miru in je še posebno primerna za ljudi s stresnimi službami. Modra je barva desne možganske polovice in jo povezujejo s sprostitvijo. Za vse, ki hujšate: modri krožnik zmanjšuje tek!
Modri krog prijavljam na naslednje izzive:


Vijolična je barva domišljije. Že stoletja je barva duhovnikov in magov - vzpostavljala naj bi neposredno povezavo z drugimi ravnmi bivanja. Podobno velja tudi za vijolična oblačila v posvetnem življenju. Barva izraža ekstravagantnost in željo po prestopanju meja. Vijolična v stanovanju pričara razkošje, skrivnostno vzdušje, vendar tudi tukaj velja zmernost, svari Chiazzarijeva.

 Vijolični krog prijavljam na naslednje izzive:

Črna je barva zanika. Številne kulture jo označujejo z negativnim predznakom, je barva žalovanja in podzemnega. V črno oblečene osebe se želijo distancirati, vendar kljub vsemu delovati zanimivo. V stanovanju črna deluje mračno in dušeče. Zaradi tega v črno ne barvajte večjih površin, temveč z njo popestrite malenkosti, denimo okvirje slik. Nasploh s črno previdno! Barva paralizira, odvaja energijo in lahko okrepi depresivna stanja.


Črni krog prijavljam na naslednje izzive:

Povzeto po Suzy Chiazzari, barvni terapevtki.

Kroge spete skupaj prijavljam na naslednje izzive:

UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE
Hero Arts (Metal flourishes; La lettre)
PAPIR
domača zaloga papirja
BARVE
Distress Ink (Mustard Seed; Pumice Stone; Spice Marmalade); Sakura Micron (0,1 - 0,8 mm)
DODATKI
doma izdelan washi trak
REZALNE ŠABLONE/
DIES
Najlepši par (Pravokotniki s šivi);  Cheery Lynn (Expandable quilling strip) Spellbinders (Standard circles LG; Standard ovals LG; Scalloped ovals LG)
PRIPOMOČKI
Cuttlebug; Darice embossing folder (Sheet music notes); Couture Creations embossing folder (Lovingly baroque); tiskalnik Epson Stylus Photo R200 (Festisite - spiral; waves)

13 komentarjev:

Danni pravi ...

Very nice! Thank you for playing along with The Pink Elephant Challenge!

downrightcrafty pravi ...

a beautiful circle creation, thank you for joining us at the Secret Crafter Saturday Challenge
Hugs Kate xx

Ros Crawford pravi ...

Lovely album ... I love the green too ... very calming ... thanks for playing at CCCB

FiLoMa pravi ...

What a lovely card, the embossed music notes look great next to the light script. Thanks for playing along at Creative Card Crew. Cheers FiLoMa DT

Denise pravi ...

Gorgeous creation. Thanks for sharing it with is at DYSU this week xx

Helen pravi ...

Beautiful project!
Thanks for playing with us at the Secret Crafter Saturday Challenge!
Helen x

Unknown pravi ...

Great project!! Thanks for joining us this week at DYSU. Hugs, Joan

WencheP pravi ...

Great project. Thanks for joining us at Do You Stack Up.

-Wenche

Mary Jo pravi ...

Lovely album! Thanks for joining us at DYSU.

Anonimni pravi ...

Very pretty album!!!many thanks for playing at CCCB

Unknown pravi ...

What a pretty album you created. Thanks so much for playing along with us over at CCCB!

Tracy Valure pravi ...

Lovely project! Thanks for playing with us at the Ribbon Carousel!

Tracy Valure

Biljana pravi ...

Super album!!!! Zelo mi je všeč.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022