nedelja, 06. maj 2012

Washi tutorial: LESK

 Tole z Washi trakom mi nekako ni dalo miru. Sicer sem uživala v štempljanju in pacanju, vendar je moj nabor primernih štampiljk zelo skromen, še slabše je z blazinicami. Distress blazinici imam le dve in še to v rjavih tonih. Počasi jih bom nabavila več, ampak lahko traja. Tako sem razmišljala, kaj bi traku dalo tudi lesk in sem pomislila na papir za fotografije ... potem me je prešinilo.

Ko sem bila na porodniškem dopustu, sem se po več kot desetletju lotila ustvarjati. Ker nisem imela ničesar, razen belega in barvnega papirja, barvic in nekaj skromnih dodatkov, sem večino materiala narisala ali natisnila. Ko sem na spletu našla fotopapir s samolepilnim ozadjem, sem ga kupila ... in že takoj na začetku ustvarila svoje prve Washi trakce (čeprav za to čudo še vedela nisem). Ker pa za osnovo nisem vzela kvalitetnih fotografij, so bili vsi tski malo megleni, zato sem to možnost opustila. V predalu pa je ostal cel kup teh samolepilnih osnov za fotografije.

 Za "home-made" Washi trak:

Material:
 • (samolepilni) papir za fotografije
 • barvni tiskalnik
 • digitalni papir
 • ravnilo in škarje ali giljotino za papir Postopek:

 1. Brezplačnih digitalnih papirjev na spletu je malo morje. Poskusite s "free digital paper", če iščete točno določeno barvo lahko svoje iskanje še zožite (levo izberete želeno barvo in velikost). Jaz sem si papirje, ki so mi bili všeč, shranila v računalnik in zdaj imam že lepo zbirko.


 2. Izberete želeni papir in ga označite za tiskanje (še prej ga lahko malo predelate v Picassi ali katerem drugem programu za slike, kajti ponavadi so barve malo temnejše od tistih, na ekranu ... sicer pa je to odvisno od tiskalnika). Pri tiskanju morate biti pozorni na to, da nastavite ustrezno velikost papirja (npr. 10 x 15 ali A4 oz. A5) in tudi prilagodite vrsto papirja (foto). Tako je tiskanje bolj kvalitetno.


 Preden se odločite za tiskanje, lahko sliko obrnete za 90 ° in tako vzorec poteka v drugo smer. 3. Zdaj vam ne preostane drugega, kot da papir razrežete na želeno debelino traku, po daljši ali krajši stranici papirja.

Washi tutorial

 Predhodno sem že naredila teh nekaj pisanih papirjev. Pravi Washi traki!

Washi tutorial

 In seveda enega sem morala uporabiti na voščilnici. Poleg tega sem uporabila novo srajčko za hroščka.

Hruška s hruškami


Washi cesta

Voščilnico pa prijavljam na naslednje izzive:
- Craftalnica: drevo
- Stamptacular Sunday Challenge: sketch
-CR84FN: color challenge

12 komentarjev:

 1. What a lovely cheerful card Maja!
  Thanks for joining us at CR84FN this week!

  OdgovoriIzbriši
 2. SUper ideja. Jaz sem si ravno v petek "privoščila" 3 washi trakce v Prometeju na Kersnikovi. Se tako težko odločiš, katerega bi vzel, so pa kar precej dragi, če bi želela imet celo zbirko.

  Bom poskusila ob priliki tudi tole tvojo idejo. Hvala, da si jo delila z nami.

  Lp, K.

  OdgovoriIzbriši
 3. Super ideja in odlične vzorce si izbrala. Ker bolj malo tiskam, sem za ta papir prvič slišala.

  OdgovoriIzbriši
 4. To pa je res super tutorial. Zelo lepe vzorčke imaš.

  OdgovoriIzbriši
 5. Že preizkušam nove variante ...

  OdgovoriIzbriši
 6. O, spet nekaj novega. Super ideja in čudovita hruška s hruško.

  OdgovoriIzbriši
 7. Nadvse zanimivo in koristno. Hvala, ker si delila z nami!

  OdgovoriIzbriši
 8. Hvala :-))
  Čestitka je krasna!

  OdgovoriIzbriši
 9. Punce, sem prav zadovoljna, da lahko enkrat toliko jaz ponudim nekaj vam, saj ste vse zelo iznajdljive in ustvarjalne, da me pogosto navdihujete s tehnikami in izdelki.

  OdgovoriIzbriši
 10. Voščilnica je zelo lepa. Ideja, ki so jo delila z nami pa super. Lp

  OdgovoriIzbriši
 11. Ooo kakšen faj tutorial. Hvala za nasvet. LP

  OdgovoriIzbriši
 12. Drvo s hruškami je zelo lepo in drugačno zelo lepo si ga umestila na voščilnico in izdelala še krasnetrakove za dodatek. Hvala za izčrpna navodila :).

  OdgovoriIzbriši