torek, 1. november 2011

Pravljica o krokodilčku in zvezdici



Nekoč je bila zvezdica, ki je krokodilčka prosila za pomoč, da je z neba prišla k svojemu ljubljenemu kartončku. Krokodilček ji je željo z veseljem uresničil ...


Danes sem spet ustvarjala ... ker še nimam novega tiskalnika, sem prisiljena malo bolj pogosto uporabljati štampiljke. Tokrat sem izdelala kartonček, t.i. tagec, čeprav jih prav veliko ne potrebujem. V izdelavo pa me je silila tudi nabava "krokodilčka" za zapenjanje očesc.

Crop-A-Dile

Je krasna napravica, saj naluknja papir in pripne očesca brez razbijanja s kladivom: kar postane moteče predvsem, ko skončujem izdelke sredi noči.

Kartonček je novoleten v rjavo-zlato-bakrenih tonih: najprej sem poštempljala podlago s Hero Artsovo štampiljko z urami, podlago sem še malo poštempljala direktno z distres blazinicami, nato sem se lotila krašenja.

Vrh kartončka kraljuje večja zvezdica, ki sem jo pripela z novo žverco, pod njo sem na žebljiček za nakit nanizala večjo stekleno kroglico ter niz steklenih perlic v rjavi in zlati barvi. Žebljiček sem na podlago pritrdila s trakom v bakreni barvi, ki dopolnjuje podlago iz rjavega satenastega traka.
Skozi očesce sem dala drugo polovico bakrenega traka, ki sem ga preprosto spela s spenjačem ter železce prebarvala z bakrenim flomastrom.


Pod žebljiček sem nalepila kartonček v obliki oblačka, sredico sem pobarvala z alkoholnim flomastrom v bakreni barvi in nato s prstom malo zdrgnila stran. Na to osnovo sem nalepila smrečico, ki sem jo premazala z lepilom za bleščice ter nanjo nanesla kroglice za krašenje nohtov. S to smrečico sem se najbolj namučila, težko je bilo dobiti obliko smrečice in jo kot tako obdržati ... enkrat so kroglice silile čez rob, drugič pa so bili robovi še preveč vidni.

Na spodnji trak pa sem nalepila polkroglo iz lahke Das-mase, katero sem polepila s posušenimi cvetovi belih hortenzij.


Izdelek prijavljam na več izzivov:

  • Craftalnica: kartonček (tag)
  • Die cut dreams: metal embellishment (žebljiček, sponka)
  • Creative Belli: Recipe 1-2-3-4, jaz sem svoj recept zakuhala takole: 1 zakovica, 2 embosirana vogala, 3 okraski (okrašen žebljiček, smrečica, rožica), 4 traki
UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Hero Arts (Time to stamp)
PAPIR/PAPER
bel kartonček
BARVE/INKS
VersaMark; Distress Ink (Vintage Photo); Ranger embossing powder (Copper)
DODATKI/ACCESSORIES
amortele, okrasni žebljiček, zakovica, mikroperle
PRIPOMOČKI/TOOLS
Papermania heat tool; Cuttlebug; Spellbinders (Labels 5) 

6 komentarjev:

Goga pravi ...

Zelo veliko dela si vložila v svoj tagec. Vesela sem, da si se nam z njim pridružila v izzivu. Seveda tudi čestitke za novo pridobitev v ustvarialni sobi :).

Marina pravi ...

Tagec poln detajlov, s katerimi je ne malo dela=) bravo... In seveda ne bila slovenka, če ti nebi bila vsaj malo fovš=) Namreč že kar nekaj časa iščem talo tvojo novo pridobitev od we are memory keepers, samo ga nikjer ne najdem... te lahko vprašam, kje si ga dobila?lepo bodi...pappa

Natalia pravi ...

fajny sprzęt, też muszę sobie taki kupić. Niestety w scrapbookingu niezbyt dobrze mi idzie. Pozdrowienia z Polski!:)

Andreja pravi ...

Super tagec. Krasen primer kakšen čar izdelku dajo detajli☺

BojaMoja pravi ...

:) super pridobitev :)
♥♥♥ tagec pa je krasen :)

Unknown pravi ...

Thanks for joining us at DCD with this beautiful creation.
Chris x

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022