sobota, 23. julij 2011

Sonce ujeto v pomaranči

Poletje? Po vročinskem valu v začetku julija postaja vedno bolj hladno. Danes sem večino dneva imela dolge hlače in dolge rokave. Kje je poletje? Se je skrilo v pomarančo?

Dobrih pet let nazaj je bila oranžna na pohodu ... še pomnite? Ni bilo izložbe, da ne bi spominjala na kup korenja. Potem je prišla na vrsto vijolična ... Oranžna pa je nekako izginila.

Oranžna mi je všeč in par kosov oblačil z oranžno mi je prav všeč in jih rada nosim. Se rada lepo oblečem, vendar ne slepo sledim modnim smernicam. Oblačila, v katerih se dobro počutim, pa nosim dokler se ne znucajo. Torej, večkrat se mi je zgodilo, da bi mojo opravo dopolnil nakit v oranžni, a ga nisem imela. Do danes! Kar težko sem nabrala ves material, da sem se lahko lotila podviga. Model sem morala prilagoditi materialu, ki sem ga imela na razpolago.

In nastal je tale izdelek, ki sem ga izdelala v slabe pol ure. Na prvi pogled pa deluje zelo zapleteno. Še pogled s spodnje strani ...


Te diske iz biserovine imam zelo dolgo. Iz njih sem izdelala nakit sestrični, nad katerim je bila navdušena, saj je tudi ona iskala nekaj v oranžni, a ni našla ničesar. Tale izvedba je še bolj preprosta: samo oranžen krogec in nastavek za uhane.

2 komentarja:

Helena pravi ...

Ja, se še spomnim oranžnih časov :) Bili so mi všeč, bolj kot viola obdobje.
Glede oblačenja sem enaka kot ti. Tisti kosi, ki so mi všeč, jih znucam do konca in mi je žal, da si nisem kupila dveh enakih :)
Lep pomarančast delček nakita. Tudi uhani so krasni.

Simona pravi ...

Lepa pomarančkast nakit. Sama imam tudi rada oranžno.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022