torek, 19. julij 2011

Laso ogrlica ali lariat


Dolgo časa sem imela v računalniku shranjeno eno miceno miceno sličico "lariata", tj. dolge ogrlice v obliki vrvice brez zaključkov za spenjanje. Zanimalo me je, kaj ta beseda pomeni, tako sem spoznala, da je to sopomenka besede laso, ki jo uporabljajo kavbojci za lovljenje živine. Kakšen kavbojski film pa ste vsekakor gledali!

Lariat je tako dolga ogrlica, da se jo lahko večkrat ovije okrog vratu oz. prepogne na pol in v stilu šala zatakne okrog vratu. Tudi zaveže se lahko.


Za izdelavo tako dolge ogrlice (mislim, da meri vsaj 2 m), sem uporabila najrazličnejše materiale, osnovni toni pa so rjavi in modra. Za modro sem uporabila čips, ki sem ga reciklirala iz ene stare mamine ogrlice ter cenimetrske kroglice iz lapis lazulija. Za rjave tone sem uporabila najrazličnejše materiale: keramične kroglice, kamne, čips školjke in preluknjane krogce iz biserovine ter nekaj lesenih primerkov. Največ pa sem porabila drobnih perlic: rjavih, zlatih in paličic.

V bistvu mi je natikanje šlo kar hitro od rok. Dva dneva pa sem potrebovala, da sem se lotila zadnjega zaključka ...


Poleg tega sem izdelala še zapestnico in uhančke. A o tem bom pisala naslednjič ...

3 komentarji:

Sonja pravi ...

Uh, tole pa je super projekt za pospravljanje ostankov perlic in bunkic, če jih le imaš dovolj v kompatibilnih barvah. Tale tvoja prav dobro zgleda.

Vladuška pravi ...

Prava mojstrica si kombiniranja ostankov perlic in drugih bunkic. Všeč mi je, kar je nastalo.

MA-MI pravi ...

Hvala za tako pozitivne komentarje, sem prav počaščena.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022