četrtek, 19. avgust 2010

Toskana: Prvi dan

Vožnja do Toskane. Prihod v kamp. Nastanitev. Kopanje v bazenu. Siena.

Nastanjeni smo bili v kampu Luxor blizu Monteriggioni-ja. Za pot smo morali vprašati, saj je v naslovu pošta Castellina in Chianti, v bistvu pa je dostop iz strani Monteriggionija po makadamski poti čez železnico in pod hitro cesto Firenze-Siena. Vozi se ob poljih sončnic.


Pogled na utrjeni Monteriggioni takoj po izhodu iz goščave kampa.

Kot sem omenila, se prečka tudi železnica ... skoraj vsakič smo čakali par minut zaradi prehoda vlaka. Prehod je zavarovan z zapornicami. In prve tri dni smo srečali vedno vlak samo v isto smer. Vsakič smo se režali, ko smo zagledali spuščene zapornice, mislim, da smo le 3- do 4-krat šli nemoteno čez. Čakanje je minimalno.


Prijeten kampič z veliko sence, velikim bazenom in igrali za otroke. Prednosti: senca, čisti WC s toaletnim papirjem, majhen kamp, sredi Toskane - idealna lokacija za enodnevne izlete po tej deželi. Slabosti: avto po prevozu čez makadam posivi, ravne parcele so ponavadi zasedene, tuš št. 1 ima samo mrzlo vodo.


Cena: večji šotor, 2 odrasli osebi, elektrika in avto = 27 EUR na dan. Avto se lahko pusti tudi zunaj, saj je vse zelo blizu. Tako se prišpara dodatne slabe 4 EUR na dan. Mi smo pač bili malce razmastni glede tega.


Igrala in bazenček za otroke z mehkim dnom (zadaj desno).

Ni komentarjev:

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022