nedelja, 4. oktober 2009

Nakit II

Ker se za 3 kose nakita ne splača prižigati pečice, sem z delom nadaljevala. Pred časom sem na enem blogu videla uhančke v obliki ptičkov. Mislim, da so bili leseni ... jaz pa sem si zamislila, da bi lahko nekaj podobnega naredila iz poli-mase.

Na papir sem narisala obris ptice in ga obrezala. Nato sem zvaljala granitni Fimo in s konico noža obrezala obliko ter vstavila zanko. Za oči sem uporabila dve mini-mini kroglici črnega fima. Pred pečenjem sem še malo oblikovala ptiča, ki sta z vstavljanjem zanke izgubila malo oblike ... se pa malo poznajo prstni odtisi ... prihodnjič si bom vzela več časa za priprave in bom delala z rokavicami!

Obesek sem naredila iz ostankov srebrne in granitne mase ... ugotovila sem, da bolje izpade kot samo granitna. Odtisnila sem motiv ptice iz ploščic za embosiranje iz hroščka. Na obesek bom nanesla še patino, da bo motiv ptice bolj viden. Rešitev pa moram najti še za vrvico, mogoče bi bila najlepša vrvica v barvi perlice iz uhanov.

3 komentarji:

DidiArt pravi ...

O VŠEČ.... super... v živo povohat, posliniti, obrniti.. lp

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Lep nakit! Še posebej ptički so mi všečni. :)

Tulpika pravi ...

Evo, se javlja avtorica izvirnih uhanckov :) Res so moji iz lesa. Vsec mi je pa tudi, da ti je bla moja ideja tako uspesen navdih :)) http://tulpika.blogspot.com/2009/07/uhanorija.html

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022